начало

Прокурорската колегия ще подбира европейските делегирани прокурори, а те ще са независими от обвинител №1 Прокурорската колегия ще подбира европейските делегирани прокурори, а те ще са независими от обвинител №1

Как да си сменя името на латиница

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.


Как да си сменя името на латиница

Мнениеот links234 » 28 Сеп 2008, 15:33

На личната ми карта името ми е написано Petar, а аз имам навика навсякъде да го пиша Peter, и държа на това изписване, и това Petar ми прави проблеми. Когато си вадих личната карта (мисля че бях на 16) ми казаха че не може да реша аз как ще бъде изписано. Това явно не е вярно, тъй като имам приятел, чието име завършва на -ов, и на латиница е написано -off, и не само. Въпросът ми е как да направя така, че на личната ми карта името ми да се изписва така, както аз съм решил, и както го изписвам навсякъде, с изключение на по-новите ми официални документи.
links234
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 28 Сеп 2008, 15:27

Re: Как да си сменя името на латиница

Мнениеот advokat__nikolov » 29 Сеп 2008, 22:23

Съгласно ПИБДС :

Чл. 4. (1) Имената и месторождението на българските граждани в българските документи за самоличност се изписват на кирилица и латиница чрез английска транслитерация.

(2) По искане на гражданите имената им, съдържащи характерни букви и буквосъчетания, могат да бъдат изписани на латиница по начин, различен от английската транслитерация в пръв документ за самоличност. Промяна в следващ документ може да става само след представяне на други официални документи, съдържащи исканото изписване, или след представяне на съдебно решение.
advokat__nikolov
 


Назад към Гражданство


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron