Страница 1 от 1

Използване името и логото на чужда компания в мой сайт?

МнениеПубликувано на: 07 Ное 2019, 20:01
от idt89
Добър вечер,

Правя сайт на моята фирма и се чудя дали имам правото в него да помесня логото и името на друга фирма която ми е клиент?
Бих искам да спомена, в една от секциите на сайта, фирмите с които работя. Те реално са ми клиенти, така че информацията не е подвеждаща.
Ще съм благодарен ако някой е запознат и сподели мение.

Благодаря предварително,

Христо

Re: Използване името и логото на чужда компания в мой сайт?

МнениеПубликувано на: 08 Ное 2019, 00:32
от doondie
Привет,

Логото би следвало да има запазени права. При всяко положение, аз не бих публикувал списък с клиенти без съгласието на въпросните клиенти. Ясно, че един вид им правиш реклама, но реално го правиш с користна цел – да извлечеш изгода от факта, че са ти клиенти, като привлечеш по този начин други клиенти.

Кой ти е клиент по принцип е търговска тайна. Ако в договора за услуги имаш клауза, че можеш да ползваш името им в твои рекламни материали, тогава не виждам проблем. В противен случай задължително ги попитай дали имат нещо против. Дори предложи да направиш препратки към техните сайтове, ако желаят.

Поздрави! о/

Re: Използване името и логото на чужда компания в мой сайт?

МнениеПубликувано на: 23 Апр 2020, 15:58
от boardy
Здравейте, логото (брандът) първо трябва да се проучат от адвокат, за да сте сигурен, че не съвпада и не прилича на друго лого на друга фирма. После трябва да се изработи от дизайнер на брандове, за да отговаря на изискванията на закона. Накрая, след като сте сигурни, че това е Вашият бранд, трябва да го патентовате. Лично аз Ви съветвам да се обърнете към адвокат Ивайло Василев, който се занимава с търговско право и право на интелектуалната собственост. Ето го и неговия сайт с оглед на контакти - ivp.bg Поздрави!

Re: Използване името и логото на чужда компания в мой сайт?

МнениеПубликувано на: 23 Апр 2020, 19:10
от jhoro
Здравейте всички!
boardy - вашето мнение бих категоризирал между непознаване и пълен спам!
Става дума за публикуване в сайт на една фирма, на данни на друга. Всяка фирма има име (по регистрация в ТР за българските), повечето ползват търговски марки (което е нещо, различно от името), лого, слоган и др.
Това, че логото на фирма-клиент може да наподобява лого на трета фирма, не е проблем на питащия! Засегнатата фирма трябва да си решава проблемите с имитатора.

idt89 - както ви е предложил doondie - добрата комуникация никога не е излишна.