начало

ВКС ще тълкува дали и кога е допустимо разгласяване на материали от разследванията ВКС ще тълкува дали и кога е допустимо разгласяване на материали от разследванията

Използване името и логото на чужда компания в мой сайт?

Защита на авторски и сродни права, индустриална собственост, патенти и полезни модели
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Използване името и логото на чужда компания в мой сайт?

Мнениеот idt89 » 07 Ное 2019, 20:01

Добър вечер,

Правя сайт на моята фирма и се чудя дали имам правото в него да помесня логото и името на друга фирма която ми е клиент?
Бих искам да спомена, в една от секциите на сайта, фирмите с които работя. Те реално са ми клиенти, така че информацията не е подвеждаща.
Ще съм благодарен ако някой е запознат и сподели мение.

Благодаря предварително,

Христо
idt89
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 07 Ное 2019, 19:55

Re: Използване името и логото на чужда компания в мой сайт?

Мнениеот doondie » 08 Ное 2019, 00:32

Привет,

Логото би следвало да има запазени права. При всяко положение, аз не бих публикувал списък с клиенти без съгласието на въпросните клиенти. Ясно, че един вид им правиш реклама, но реално го правиш с користна цел – да извлечеш изгода от факта, че са ти клиенти, като привлечеш по този начин други клиенти.

Кой ти е клиент по принцип е търговска тайна. Ако в договора за услуги имаш клауза, че можеш да ползваш името им в твои рекламни материали, тогава не виждам проблем. В противен случай задължително ги попитай дали имат нещо против. Дори предложи да направиш препратки към техните сайтове, ако желаят.

Поздрави! о/
'The best way to predict the future is to invent it!'
Аватар
doondie
Потребител
 
Мнения: 360
Регистриран на: 29 Юли 2017, 17:29
Местоположение: Плевен

Re: Използване името и логото на чужда компания в мой сайт?

Мнениеот boardy » 23 Апр 2020, 15:58

Здравейте, логото (брандът) първо трябва да се проучат от адвокат, за да сте сигурен, че не съвпада и не прилича на друго лого на друга фирма. После трябва да се изработи от дизайнер на брандове, за да отговаря на изискванията на закона. Накрая, след като сте сигурни, че това е Вашият бранд, трябва да го патентовате. Лично аз Ви съветвам да се обърнете към адвокат Ивайло Василев, който се занимава с търговско право и право на интелектуалната собственост. Ето го и неговия сайт с оглед на контакти - ivp.bg Поздрави!
Последна промяна admin на 23 Апр 2020, 17:23, променена общо 1 път
Причина: комерсиален линк
boardy
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 01 Апр 2020, 09:04

Re: Използване името и логото на чужда компания в мой сайт?

Мнениеот jhoro » 23 Апр 2020, 19:10

Здравейте всички!
boardy - вашето мнение бих категоризирал между непознаване и пълен спам!
Става дума за публикуване в сайт на една фирма, на данни на друга. Всяка фирма има име (по регистрация в ТР за българските), повечето ползват търговски марки (което е нещо, различно от името), лого, слоган и др.
Това, че логото на фирма-клиент може да наподобява лого на трета фирма, не е проблем на питащия! Засегнатата фирма трябва да си решава проблемите с имитатора.

idt89 - както ви е предложил doondie - добрата комуникация никога не е излишна.
jhoro
Активен потребител
 
Мнения: 2049
Регистриран на: 05 Окт 2006, 11:58


Назад към Интелектуална собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron