Страница 1 от 1

Лицензи за следните неща

МнениеПубликувано на: 09 Авг 2019, 17:45
от bladegt
Здравейте
Решил съм да направя малка зала в малкия град, от който съм. В залата искам да сложа един автомобилен симулатор, ако потръгне може да сложа още един или повече.
Въпросите ми са, трябва да ли да се плаща някакъв лиценз за самият симулатор, след като ще го ползвам за бизнес цели. Играта или игрите, които ще се играят, знам че трябва да се плати лиценз и за тях, но не знам към кого трябва да се обърна и колко струват тези лецензи. Windows-a знам че трябва да е оригинален, но има ли някакъв допълнителен лиценз и за него, освен това да е закупен оригинал. Нямам фирма, но ще си направя, мисля да е ЕТ ако е възможно?
Не се сещам за други въпроси за момента, но ако има някой по-запознат и знае отговори на въпроси които не съм задал, ще съм задължен и благодарен ако ги сподели с мен!
Благодаря Ви за вниманието!

Re: Лицензи за следните неща

МнениеПубликувано на: 19 Авг 2019, 23:37
от lexprobono
Здравейте,

Тази статия може да Ви бъде от полза при регистрация на търговско дружество с ограничена отговорност на съдружниците (тип ООД/ЕООД):

https://lexprobono.com/bg/1310-kak-sami ... -ili-eood/

За получаване на комплексно правно обслужване за начало на бизнеса Ви препоръчваме да се консултирате с адвокат.

Re: Лицензи за следните неща

МнениеПубликувано на: 29 Сеп 2019, 22:33
от kociboss
Питането не е ясно формулирано, но все пак от това което разбрах ще формулирам уточняващи въпроси и ще дам мнение относно това което питате:

- Какъв е този симулатор? компютър, лаптоп, таблет, нещо във формата на автомобил с джойстик?
- За какъв Лиценз става въпрос? Вие ли произвеждате това съоръжение? Има ли лога на регистрирани марки? Ако е закупено от някъде, който Ви го продава, се грижи за лицензите - Вие го взимате - AS IS и не го модифицирате с допълнителни "екстри".

Windows за търговски цели е САМО Professional/Enterprise. Прочетете условията за ползване за вашите цели и разликите с Home, Starter и Home Premium.