начало

И Прокурорската колегия иска да знае дали и кога ще ваксинират магистрати И Прокурорската колегия иска да знае дали и кога ще ваксинират магистрати

Лицензи за следните неща

Защита на авторски и сродни права, индустриална собственост, патенти и полезни модели
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Лицензи за следните неща

Мнениеот bladegt » 09 Авг 2019, 17:45

Здравейте
Решил съм да направя малка зала в малкия град, от който съм. В залата искам да сложа един автомобилен симулатор, ако потръгне може да сложа още един или повече.
Въпросите ми са, трябва да ли да се плаща някакъв лиценз за самият симулатор, след като ще го ползвам за бизнес цели. Играта или игрите, които ще се играят, знам че трябва да се плати лиценз и за тях, но не знам към кого трябва да се обърна и колко струват тези лецензи. Windows-a знам че трябва да е оригинален, но има ли някакъв допълнителен лиценз и за него, освен това да е закупен оригинал. Нямам фирма, но ще си направя, мисля да е ЕТ ако е възможно?
Не се сещам за други въпроси за момента, но ако има някой по-запознат и знае отговори на въпроси които не съм задал, ще съм задължен и благодарен ако ги сподели с мен!
Благодаря Ви за вниманието!
bladegt
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 09 Авг 2019, 17:37

Re: Лицензи за следните неща

Мнениеот lexprobono » 19 Авг 2019, 23:37

Здравейте,

Тази статия може да Ви бъде от полза при регистрация на търговско дружество с ограничена отговорност на съдружниците (тип ООД/ЕООД):

https://lexprobono.com/bg/1310-kak-sami ... -ili-eood/

За получаване на комплексно правно обслужване за начало на бизнеса Ви препоръчваме да се консултирате с адвокат.
lexprobono
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 19 Авг 2019, 23:27

Re: Лицензи за следните неща

Мнениеот kociboss » 29 Сеп 2019, 22:33

Питането не е ясно формулирано, но все пак от това което разбрах ще формулирам уточняващи въпроси и ще дам мнение относно това което питате:

- Какъв е този симулатор? компютър, лаптоп, таблет, нещо във формата на автомобил с джойстик?
- За какъв Лиценз става въпрос? Вие ли произвеждате това съоръжение? Има ли лога на регистрирани марки? Ако е закупено от някъде, който Ви го продава, се грижи за лицензите - Вие го взимате - AS IS и не го модифицирате с допълнителни "екстри".

Windows за търговски цели е САМО Professional/Enterprise. Прочетете условията за ползване за вашите цели и разликите с Home, Starter и Home Premium.
kociboss
Младши потребител
 
Мнения: 66
Регистриран на: 02 Окт 2017, 14:50
Местоположение: София


Назад към Интелектуална собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron