начало

Наемодателят си прибрал водомера от язовир „Студена“, който отчитал водата за промишлеността Наемодателят си прибрал водомера от язовир „Студена“, който отчитал водата за промишлеността

Лиценз на физическо лице

Защита на авторски и сродни права, индустриална собственост, патенти и полезни модели
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Лиценз на физическо лице

Мнениеот smith7 » 22 Яну 2019, 13:20

Дали има проблем или по-скоро дали може да мине за легитимна такава ситуация - някакво помещение наето или собственост на фирма и компютър, на който софтуерът е лицензиран на физическо лице, а не на фирмата? Физическото лице е собственик на фирмата или поне с трудов договор. Една проверка може ли да претендира, защо лицензът не е на юридическото лице, ако компютърът е служебен?
smith7
Нов потребител
 
Мнения: 9
Регистриран на: 12 Яну 2019, 00:39

Re: Лиценз на физическо лице

Мнениеот kociboss » 29 Сеп 2019, 22:39

Ако става въпрос за Windows (най-често за това се пита):

Проверката ще провери дали имате Genuine License. След като е във офис/магазин трябва да е бизнес версия на Windows: Professional, Enterprise. Чия собственост е - на физическо или юридическо лице няма значение. Вие като физическо лице можете да сте на свободна професия и без да сте собственик/управител на юридическо лице - това не означава, че не можете да ползвате Windows Business продукти защото сте физическо лице.

В краен случай от Microsoft не могат да проверяват точно каква дейност извършвате от този компютър а дали е "For Commercial or Personal use" - следователно не могат да изискват от вас да работите като физическо или юридическо лице спрямо лиценза на Windows-а :)

Логиката е същата за другите софтуерни продукти, но имайте предвид, че повечето слагат и максимален брой потребители за лиценз. Не може цялата фирма да използва един компютър с лиценз за 1 потребител като предлагат корпоративно решение...
kociboss
Младши потребител
 
Мнения: 50
Регистриран на: 02 Окт 2017, 14:50
Местоположение: София


Назад към Интелектуална собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron