начало

Част от витражите в Съдебната палата осъмнаха като почернени Част от витражите в Съдебната палата осъмнаха като почернени

Авторско право върху проект

Защита на авторски и сродни права, индустриална собственост, патенти и полезни модели
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Авторско право върху проект

Мнениеот lz2zmi » 16 Яну 2019, 21:15

Здравейте,
През 2006г. започнахме строеж на две малки къщи в един терен с едно разрешение за строеж. Строежа спря през 2007г. след Акт14 и след неразбирателство между инвеститорите. През 2017г.приключи делбеното дело и реших да довърша присъдената ми къща. Отидох в надзорна фирма, и след консултация с главния архитект, стана ясно, че единствения начин е да се направи "Поетапност". Потърсих водещия проектант за да му възложа тази задача. За мое съжаление разбрах, че е починал, и че наследника на авторските права е дъщеря му арх. Б. В средата на октомври и предадох документацията, която тя поиска за да направи тази "Поетапност". След това тя прекъсна всякаква комуникация, спря да отговаря на обаждания та ми, и на имейлите ми.
Мога ли да я принудя законово да свърши поетия от нея ангажимент? Може ли да възложа задачата на друг архитект? Как стои въпроса с разделянето на комуникациите - ток и вода?

Благодаря Ви предварително.
Златомир Иванов
Ivanov.zlatomir@gmail.com
lz2zmi
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 17 Яну 2017, 13:36

Назад към Интелектуална собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron