начало

Наемодателят си прибрал водомера от язовир „Студена“, който отчитал водата за промишлеността Наемодателят си прибрал водомера от язовир „Студена“, който отчитал водата за промишлеността

Авторско право върху проект

Защита на авторски и сродни права, индустриална собственост, патенти и полезни модели
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Авторско право върху проект

Мнениеот lz2zmi » 16 Яну 2019, 21:15

Здравейте,
През 2006г. започнахме строеж на две малки къщи в един терен с едно разрешение за строеж. Строежа спря през 2007г. след Акт14 и след неразбирателство между инвеститорите. През 2017г.приключи делбеното дело и реших да довърша присъдената ми къща. Отидох в надзорна фирма, и след консултация с главния архитект, стана ясно, че единствения начин е да се направи "Поетапност". Потърсих водещия проектант за да му възложа тази задача. За мое съжаление разбрах, че е починал, и че наследника на авторските права е дъщеря му арх. Б. В средата на октомври и предадох документацията, която тя поиска за да направи тази "Поетапност". След това тя прекъсна всякаква комуникация, спря да отговаря на обаждания та ми, и на имейлите ми.
Мога ли да я принудя законово да свърши поетия от нея ангажимент? Може ли да възложа задачата на друг архитект? Как стои въпроса с разделянето на комуникациите - ток и вода?

Благодаря Ви предварително.
Златомир Иванов
Ivanov.zlatomir@gmail.com
lz2zmi
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 17 Яну 2017, 13:36

Назад към Интелектуална собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron