начало

Наемодателят си прибрал водомера от язовир „Студена“, който отчитал водата за промишлеността Наемодателят си прибрал водомера от язовир „Студена“, който отчитал водата за промишлеността

Форма на лицензионен договор

Защита на авторски и сродни права, индустриална собственост, патенти и полезни модели
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Форма на лицензионен договор

Мнениеот freakonaleash » 18 Апр 2018, 14:47

Колеги, напоследък клиентите масово боравят с т.нар. authorization letters - едностранни волеизявления на собственика на правата върху търговска марка в полза на конкретния дистрибутор за дадена територия. Не са налице същински лицензионни договори (двустранни писмени споразумения). По-конкретно, касае се за международни марки и марки на ЕС, при които с подобно писмо се отстъпват ексклузивни права за България на български дружества. Запознах се с практика по ЗМГО, но дали не пропускам нещо в европейската практика...Има ли и каква е, според Вас, силата на подобно едностранно волеизявление? Аз съм скептична по този въпрос. :?
freakonaleash
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 27 Яну 2014, 17:54

Назад към Интелектуална собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron