начало

Върховният съдия Евелина Стоянова се пенсионира Върховният съдия Евелина Стоянова се пенсионира

Защита на търговска марка

Защита на авторски и сродни права, индустриална собственост, патенти и полезни модели
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Защита на търговска марка

Мнениеот kociboss » 29 Дек 2017, 23:00

Каква процедура да се задейства за ограничаване на публикуване на обяви за продажба на фалшификати/пиратски стоки в портали като OLX и Bazar.bg? След надлежно уведомление - премахват обявите след близо седмица в която "извършват проверка", но 2 часа след това, обявите от потребителите са отново качени и следва нова седмица в чакане, през което време клиентът ни търпи загуби. Порталите се оповават на това, че обявите не се качват от тях и нямали задължение да следят какво се публикува.

Варианта е да се издирват самите публикуващи но те са много и различни. По какъв начин да се наложи на порталите да недопускат или да изтриват веднага след сигнал обяви нарушаващи регистрирана търговска марка? Сезиране на Патентно ведомство?

Моля, за мнения.
kociboss
Младши потребител
 
Мнения: 66
Регистриран на: 02 Окт 2017, 14:50
Местоположение: София

Назад към Интелектуална собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron