начало

Част от витражите в Съдебната палата осъмнаха като почернени Част от витражите в Съдебната палата осъмнаха като почернени

Авторски права за телевизия в обществена сграда

Защита на авторски и сродни права, индустриална собственост, патенти и полезни модели
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Авторски права за телевизия в обществена сграда

Мнениеот estario » 19 Дек 2016, 18:23

Здравейте,
Казусът ни е следният. Ние сме болнично заведение и искаме да пуснем по стаите кабелна телевизия. Искаме да си плащаме на кабелен оператор, но с изненада научихме, че може да бъдем глобени за нарушаване на авторските права, пускайки телевизия на обществено място.
Чудим се как да се измъкнем от тази ситуация. Като решение ни хрумна да поставим Google TV BOX ове. С тях може да се достъпва всякаква информация в Интернет, включително и да се гледа телевизия. Възможно ли е така да бъдем отново санкционирани, при условие, че се излъчва общодостъпна информация от Интернет?
За мен е абсурдна цялата тази щуротия с авторските права, при условие, че имаме желанието да си платим за всеки отделен приемник нужния абонамент. По същата логика трябва да ни глобят, когато някой гледа телевизия на таблет в стаята си.
estario
Нов потребител
 
Мнения: 8
Регистриран на: 21 Дек 2013, 18:14

Re: Авторски права за телевизия в обществена сграда

Мнениеот ivan_lawyer » 19 Дек 2016, 22:16

Доколкото по закон трябва да се плаща - то няма начин законово да се направи нещо.

Таксата е около 500 лева на година - горе - долу - за една средна болница.
За този интернет формат - не знам - мисля, че е същото.

Има разни органицзации - на телевизионните оператори - кабеларките и на телевизиите и т.н., на вносителите на чужди телевизии, на авторските права.

Общо-взето - не е ясно - на кого да се плаща - примерно - На "Нова телевизия" може директно, но на някоя чужда програма е по-сложно.
ivan_lawyer
Активен потребител
 
Мнения: 4942
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Авторски права за телевизия в обществена сграда

Мнениеот ivanov_p » 20 Дек 2016, 10:31

Има сателитни антени, със съответни устройства към тях, които заменят доставяния сигнал от операторите. Там има много безплатни канали, а за платените се купуват карти. Ако обаче събирате такса от болните за телевизията редът вероятно ще е друг. Такива централи се ползват от много хотели.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 3469
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53


Назад към Интелектуална собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron