начало

Част от витражите в Съдебната палата осъмнаха като почернени Част от витражите в Съдебната палата осъмнаха като почернени

Смяна на архитект при неодобрен архитектурен проект

Защита на авторски и сродни права, индустриална собственост, патенти и полезни модели
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Смяна на архитект при неодобрен архитектурен проект

Мнениеот nadia_p » 24 Окт 2016, 11:40

Здравейте,
Казусът ми е следния: Имам място, дадено за строителство срещу обезщетение. Проектът се прави от един много известен архитект, който обаче прави безумни грешки и няма нито един верен чертеж в съответствие с визата и Кинт-а. Проектът го връщах аз за поправки, втори път го връща надзорника, а сега го върнаха и от общината. Проблемът е, че този архитект не приема чуждо мнение и само се кара с всички нас и не иска да коригира нещата според действащите разпоредби. Освен това вече му е платена цялата сума, която той искаше за тези "чертежи". Искам да го сменя с друг архитект, защото с този реално не може да се работи, а тепърва ще започва строежа. Моля, да ми кажете как може да стане това по законен път така, че да нямам повече проблеми с него?
Благодаря!
nadia_p
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 24 Окт 2016, 11:33

Re: Смяна на архитект при неодобрен архитектурен проект

Мнениеот ivanov_p » 24 Окт 2016, 12:26

Обикновено при подписване се плаща част от парите, при внасяне за одобрение друга и основната при получаване на разрешение за строеж. Ако сте дали всички пари без изрична клауза в договора за задължение да се извади разрешение за строеж ще трябва да гледате какво сте писали като неустойки и как се разваля договора.
Общо-взето действа правилото - пита се преди да влезеш в копривата.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 3469
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53


Назад към Интелектуална собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron