начало

Наемодателят си прибрал водомера от язовир „Студена“, който отчитал водата за промишлеността Наемодателят си прибрал водомера от язовир „Студена“, който отчитал водата за промишлеността

Смяна на архитект при неодобрен архитектурен проект

Защита на авторски и сродни права, индустриална собственост, патенти и полезни модели
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Смяна на архитект при неодобрен архитектурен проект

Мнениеот nadia_p » 24 Окт 2016, 11:40

Здравейте,
Казусът ми е следния: Имам място, дадено за строителство срещу обезщетение. Проектът се прави от един много известен архитект, който обаче прави безумни грешки и няма нито един верен чертеж в съответствие с визата и Кинт-а. Проектът го връщах аз за поправки, втори път го връща надзорника, а сега го върнаха и от общината. Проблемът е, че този архитект не приема чуждо мнение и само се кара с всички нас и не иска да коригира нещата според действащите разпоредби. Освен това вече му е платена цялата сума, която той искаше за тези "чертежи". Искам да го сменя с друг архитект, защото с този реално не може да се работи, а тепърва ще започва строежа. Моля, да ми кажете как може да стане това по законен път така, че да нямам повече проблеми с него?
Благодаря!
nadia_p
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 24 Окт 2016, 11:33

Re: Смяна на архитект при неодобрен архитектурен проект

Мнениеот ivanov_p » 24 Окт 2016, 12:26

Обикновено при подписване се плаща част от парите, при внасяне за одобрение друга и основната при получаване на разрешение за строеж. Ако сте дали всички пари без изрична клауза в договора за задължение да се извади разрешение за строеж ще трябва да гледате какво сте писали като неустойки и как се разваля договора.
Общо-взето действа правилото - пита се преди да влезеш в копривата.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 3236
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53


Назад към Интелектуална собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron