начало

КС обяви за противоконституционен разследващия главния прокурор КС обяви за противоконституционен разследващия главния прокурор

Относно взаимоотношения със сайта Помагало

Защита на авторски и сродни права, индустриална собственост, патенти и полезни модели
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Относно взаимоотношения със сайта Помагало

Мнениеот bg_dzver » 26 Юли 2016, 16:09

Здравейте! Ще изложа тук подробно моя случай, тъй като се надявам да получа компетентна помощ и съвети.
Става въпрос за сайта Помагало. Знаете, това е място, където и откъдето, потребителите могат да качват и свалят всякакви учебно-образователни материали – реферати, есета и прочие.
От известно време , сайтът предлага услуга Платформа за продажба на електронни документи, където авторите на документи с учебно-образователно съдържание, добавят трудовете си в Pomagalo.com и сами определят цената им. Ето какво обясняват от Помагало: „Pomagalo.com ще ви държи в течение на покупките на вашите материали и натрупаните ви приходи. С едно натискане на бутон ще можете да поискате натрупаната от вас сума. За да можете да изтеглите натрупаната сума от продажба на ваши материали, първо е необходимо самата сума да е над 100 лв. и да сте посочили, необходимите лични данни...”
Преди време, реших да се възползвам от тази услуга и качих теми за държавен изпит, които са плод на къртовския ми едномесечен труд и ги оцених на сумата от 100 лв. Всичко протече гладко и безпроблемно. Доста време не бях влизала в сайта и веднъж, когато проверих случайно, установих, че имам натрупана сума за получаване - 242 лв. Няма да коментирам удръжките, които сайта прави на сумата от 100 лв, само ще спомена, че при реализирана сделка с купувач, за продавача, т.е. за мен, остава половината – 50 лв (въпреки, че не си спомням, да съм се съгласявала с подобни условия, при качване на материала).
Имаше опция да заявя да си получа сумата. Ами заявих, при което ми поискаха адреса на BitCoin портфейла ми, тъй като ще получавам парите като физическо, а не като юридическо лице. При цялата ми некомпетентност по въпроса, ми се наложи да изчета доста информация, за да се запозная със същността на това понятие, явление – и аз не знам как точно да го дефинирам. Както и да е, направих си такъв портфейл, заявих сумата за получаване и зачаках. Вече чакам 1 месец. Нищо...Писах им преди половин месец, обясниха ми, че имат технически проблеми със сайта, на който е регистриран портфейлът ми и ще ги отстранят в най-скоро време. Ами не ги отстраняват. Отново им писах и този път въобще не си направиха труда да ми отговорят.
Въпросът ми е, имам ли аз законово основание да им потърся отговорност, в какви срокове и към кого е редно да отнеса жалбата си?

Благодаря предварително и ме извинете за дългия пост!
bg_dzver
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 26 Юли 2016, 15:27

Назад към Интелектуална собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron