начало

Наемодателят си прибрал водомера от язовир „Студена“, който отчитал водата за промишлеността Наемодателят си прибрал водомера от язовир „Студена“, който отчитал водата за промишлеността

Рисуване на портрети от снимки

Защита на авторски и сродни права, индустриална собственост, патенти и полезни модели
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Рисуване на портрети от снимки

Мнениеот chertichkata » 19 Юни 2016, 11:28

Да кажем, че искам да нарисувам портрет на известна личност. Харесвам си качествена снимка в Гугъл, но не намирам името на автора й. Достатъчно ли е да напиша "Reference material is copyrighted to it's rightful owner" / "Оригиналната снимка е собственост на своя автор" и да не споменавам име? Няма да печеля от това, просто ще ги качвам в нета и някой да не се заяде. :)
chertichkata
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 19 Юни 2016, 11:25

Re: Рисуване на портрети от снимки

Мнениеот ivan_lawyer » 19 Юни 2016, 13:50

Не.
Няма да имате проблеми. По принцип е към културното министерство. Ще се разходите ли до това министерство да се посъветвате с Пенков - мисля, ако още е на работа. Ако е нещо комерсиално - все пак си има подробности - свободна професия, данъци.
ivan_lawyer
Активен потребител
 
Мнения: 4745
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46


Назад към Интелектуална собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron