начало

Част от витражите в Съдебната палата осъмнаха като почернени Част от витражите в Съдебната палата осъмнаха като почернени

Рисуване на портрети от снимки

Защита на авторски и сродни права, индустриална собственост, патенти и полезни модели
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Рисуване на портрети от снимки

Мнениеот chertichkata » 19 Юни 2016, 11:28

Да кажем, че искам да нарисувам портрет на известна личност. Харесвам си качествена снимка в Гугъл, но не намирам името на автора й. Достатъчно ли е да напиша "Reference material is copyrighted to it's rightful owner" / "Оригиналната снимка е собственост на своя автор" и да не споменавам име? Няма да печеля от това, просто ще ги качвам в нета и някой да не се заяде. :)
chertichkata
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 19 Юни 2016, 11:25

Re: Рисуване на портрети от снимки

Мнениеот ivan_lawyer » 19 Юни 2016, 13:50

Не.
Няма да имате проблеми. По принцип е към културното министерство. Ще се разходите ли до това министерство да се посъветвате с Пенков - мисля, ако още е на работа. Ако е нещо комерсиално - все пак си има подробности - свободна професия, данъци.
ivan_lawyer
Активен потребител
 
Мнения: 4942
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46


Назад към Интелектуална собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron