начало

Наемодателят си прибрал водомера от язовир „Студена“, който отчитал водата за промишлеността Наемодателят си прибрал водомера от язовир „Студена“, който отчитал водата за промишлеността

Приложимост на чл. 95б от ЗАПСП

Защита на авторски и сродни права, индустриална собственост, патенти и полезни модели
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Приложимост на чл. 95б от ЗАПСП

Мнениеот krastinko » 06 Фев 2016, 18:37

Здравейте. Казусът е следният:
Автор на литературни произведения открива свои произведения отпечатани в ежедневен вестник, на който не ги е предоставял (по едно във всеки брой). Като автор във вестника е изписано друго име. Истинският автор завежда иск срещу издателството, като успешно доказва своето авторство. От издателството отговарят: "Ние откъде можем да знаем кой е автора? Другият човек ни каза, че това са негови произведения, ние го приехме на доверие, пишем него като автор, даже и хонорари му плащаме".
Ако това наистина е вярно и издателството успее да го докаже, в този случай приложим ли е текста на чл. 95б от ЗАПСП? Може ли фалшивият "автор" да се счита за нает от издателството? Трябва да се има предвид, че истинският автор, преди да заведе дело, се е обаждал в редакцията и е протестирал срещу публикуването на негови произведения и ги е предупреждавал да престанат, но няма как да докаже това. От редакцията са му отговорили, че те си работят с техния си автор (т. е. фалшивия), имат му доверие и ще продължат да си работят с него.
krastinko
Младши потребител
 
Мнения: 33
Регистриран на: 16 Ное 2013, 12:59

Re: Приложимост на чл. 95б от ЗАПСП

Мнениеот ivanov_p » 06 Фев 2016, 19:03

Нищо не разбрах! Кажи колко пари искаш да ти платят, правото го остави на адвокатите?
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 3236
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53


Назад към Интелектуална собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron