начало

Президентският секретар Пламен Узунов и съветникът Илия Милушев вече са с обвинения Президентският секретар Пламен Узунов и съветникът Илия Милушев вече са с обвинения

Такса за музика в магазин

Защита на авторски и сродни права, индустриална собственост, патенти и полезни модели
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Такса за музика в магазин

Мнениеот betina » 09 Юли 2011, 09:18

Здравейте!
Трудно ми е да приема, че слушането на музика в магазин е публично изпълнение по смисъла на Закона за авторското право и сродните му права и се дължи възнаграждение, в случая на Музикаутор. Много моля за съвет, има ли начин да бъде избегнато това заплащане. Примерно ако се слуша музика от флашка, защото и подобно твърдение чух, макар да не намирам логика в него. Благодаря на отзовалите се и хубаво лято на всички!
betina
Потребител
 
Мнения: 175
Регистриран на: 18 Май 2006, 15:15

Re: Такса за музика в магазин

Мнениеот inspectora » 09 Юли 2011, 22:40

betina написа:Трудно ми е да приема, че слушането на музика в магазин е публично изпълнение по смисъла на Закона за авторското право и сродните му права и се дължи възнаграждение, в случая на Музикаутор.

Ами приемете го, защото е точно такова!

betina написа:Много моля за съвет, има ли начин да бъде избегнато това заплащане.

Има - спирате да пускате музика в магазина!
Или просто не го плащайте ... и се молете да не Ви съдят ... 8)
А ако решат да Ви съдят, тогава ще разберете, че сте в грешка като не приемате, че слушането на музика в магазин е публично изпълнение по смисъла на Закона за авторското право и сродните му права! 8)

Хубаво лято и на Вас!
inspectora
Активен потребител
 
Мнения: 2794
Регистриран на: 11 Мар 2003, 14:47

Re: Такса за музика в магазин

Мнениеот rozablue » 09 Юли 2011, 23:01

Пускайте си радио, за какво Ви е някаква флашка - те са платили всичко. Има някои много приятни радиостанции /например, радио "Едно" и други,разбира се./.
rozablue
Потребител
 
Мнения: 254
Регистриран на: 05 Фев 2011, 11:42


Назад към Интелектуална собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron