начало

Президентският секретар Пламен Узунов и съветникът Илия Милушев вече са с обвинения Президентският секретар Пламен Узунов и съветникът Илия Милушев вече са с обвинения

Прожектиране на филми(DVD формат) в кафе-кино, ВЪПРОСИ!

Защита на авторски и сродни права, индустриална собственост, патенти и полезни модели
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Прожектиране на филми(DVD формат) в кафе-кино, ВЪПРОСИ!

Мнениеот svenkel » 23 Ное 2010, 20:07

Драги юристи,
имам да съставя бизнес план за курсова работа и той накратко е следният-искаме да направим "кино клуб"(кафе с кухня, в което на отделни затворени сепарета ще се прожектират филми срещу определена цена на прожекция).
Въпросите ми са:
1.Като какъв търговски обект би се определило това заведение(кафе,клуб,кино...) и ако има такъв къде е правната регламентация, как би станала регистрацията?
2.За прожектирането на филмите(по идея DVD-та) трябва ли да плащам такса,лиценз... по определен закон(все пак е пред аудитория, а не за домашно ползване)?
3.Има ли други юридически особености ,които трябва да взема предвид?

Благодаря предварително :)!
svenkel
Младши потребител
 
Мнения: 10
Регистриран на: 31 Мар 2009, 16:29

Re: Прожектиране на филми(DVD формат) в кафе-кино, ВЪПРОСИ!

Мнениеот kontrol » 04 Яну 2011, 04:00

Темата е зададена и отговорена и тук viewtopic.php?t=44474 Освен това вероятно трябва да си учредите дружество (ТЗ) и да извършите преустройство на сградата (ЗУТ).

Релевантният закон за използването на филми е ЗАПСП. Носители на права са режисьорът, сценаристът, артистите, но обикновено договор се сключва с продуцента или негов представител.
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
kontrol
Активен потребител
 
Мнения: 1109
Регистриран на: 05 Сеп 2005, 15:49


Назад към Интелектуална собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron