начало

Президентският секретар Пламен Узунов и съветникът Илия Милушев вече са с обвинения Президентският секретар Пламен Узунов и съветникът Илия Милушев вече са с обвинения

Сертификатна марка

Защита на авторски и сродни права, индустриална собственост, патенти и полезни модели
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Сертификатна марка

Мнениеот texni4ar » 16 Юни 2010, 11:00

Сменям темата, защото в Търговска марка-физическо лице започнахте да си пишете на вашия си китайски, който за мен е неразбираем. В смисъл започнахте да пишете за преклузивни и давностни срокове, императивни и диспозитивни норми.... а иди с мойте техпознания разбирай за какво си говорите.
Аз, не че нямам желание да си плащам, ама пусти късмет, се попадам на адвокати-тарикати, та се пробвам по инета да намеря сходномислещ юрист.
Та да започна с предисторията.
В началото на тоя месец по медиите имаше журналистически известия за нововъведение в България. Сега като го гугля, извода е всяко чудо за 3 дни. Да, ама не. Държавата спешно пише наредба по въпроса с това нововъведение. Наредбата не е Правила за използване на сертификатната марка, ама в Наредбата съдържанието същото като това за Правилата съгласно чл.30(2) на ЗМГО, пък и контрола май ще се осъществява от държавен орган, с оглед гарантиране здравословното изхранване на местните иждевенци. Това добре, ама да не вземе да излезе, че притежател на сертификатната марка е държавата. Щото тогава май ще има да чакаме съответното министерство да я регистрира в Патентното ведомство. Как ще стане номера със сертифицирането на операторите по услугата (изделието, доставката) за мен е загадка. Мога да предполагам обществена поръчка, ама знам ли?
От друга страна ЗМГО в чл.26 ал.3 т.5б ми дава право като автор на софтуер за съответните измервания да искам искам използването на марката да бъде забранено. От какъв зор да го искам??¿?
Па ако взема да се правя на Щирлиц и да погугля из необятните простори на инетския ефир, да не взема да намеря и сродна душа с претенции по чл.26 ал.3 т.5а(г).
Тогава кашата (в главата ми) ще е като качамак.
Ама живот и здраве да e, ще го нищим въпроса.
texni4ar
Младши потребител
 
Мнения: 20
Регистриран на: 13 Апр 2010, 10:56

Назад към Интелектуална собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron