начало

Президентският секретар Пламен Узунов и съветникът Илия Милушев вече са с обвинения Президентският секретар Пламен Узунов и съветникът Илия Милушев вече са с обвинения

сайт който е обещан за 10 дни а не е направен и за 6 месеца

Защита на авторски и сродни права, индустриална собственост, патенти и полезни модели
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


сайт който е обещан за 10 дни а не е направен и за 6 месеца

Мнениеот dobro_utro » 09 Юни 2010, 16:11

Здравейте!

Имам следният проблем. Наела съм едни "програмисти" - според техните думи са много добри. сайтът ми трябваше да е готов за 10 дни. Сега е 6ти месец и те още "работят по сайта"... само дето не се вижда какво правят.
1вият проблем е, че сайтът се прави на техен хост поради тяхно изрично изискване . и не може да се премести на мой без да съм им платила - пък аз как да им платя като не са свършили работата :shock: :shock: :shock:

2рият проблем е 6 месеца не е като 10 дни. от кудето и да го видиш не е редно. последното им извинение беше че: програмистут не искал да работи на моят сайт.

3тият проблем е - че те си дурйат логото им да стои на сайтът. все едно това им е автоматично право. аз лично не съм сигурна че е така, но да питам.

Как да постъпя в този случай?
dobro_utro
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 27 Май 2010, 15:01

Re: сайт който е обещан за 10 дни а не е направен и за 6 месеца

Мнениеот beroetz » 07 Юли 2010, 11:40

Здравей,

Много е важно какво точно сте описали в договора между вас (ако изобщо има такъв). Договорили ли сте срок за изработка, какво и кога се заплаща и т.н. Може да поместиш повече детайли.

Иначе обикновено в практиката изгледът на сайта е изцяло по желание на клиента - все пак той си плаща за това. Обикновено най-отдолу (във футера) с малки букви се слага информация относно това кой е създателя на Уеб сайта и евентуано линк към неговата официална страница.

Поздрави.
beroetz
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 17 Фев 2010, 23:20

Re: сайт който е обещан за 10 дни а не е направен и за 6 месеца

Мнениеот nikiboy » 07 Юли 2010, 15:38

Аз така като чета нямат ни договор ни нищо...
Ами наемете си една нормална фирма ( кажете град лични ще ви препоръчам ), един обикновен сайт без някакви особени екстри се прави за..... хайде да го кажем няколко дена, не че не може и за няколко часа... зависи от вашите изисквания.
По-добре не се занимавайте с тези "убавци", ами дайте едни 200-300лв и... но зависи от изискванията ви пак да повторя.
nikiboy
Потребител
 
Мнения: 982
Регистриран на: 31 Авг 2006, 08:05


Назад към Интелектуална собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron