начало

Президентският секретар Пламен Узунов и съветникът Илия Милушев вече са с обвинения Президентският секретар Пламен Узунов и съветникът Илия Милушев вече са с обвинения

Приватизация на авторски права

Защита на авторски и сродни права, индустриална собственост, патенти и полезни модели
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Приватизация на авторски права

Мнениеот texni4ar » 17 Апр 2010, 15:39

Вече повече от 20 години върви търсене на инвеститори за спасяване на икономиката ни.
Съвременния закон за Авторски права е от 1993 г. и влиза в сила от 1995 г., ако не ме лъже паметта. Та, тоя съвременния, казва че авторските права са валидни докато автора е жив и 70 г. за наследници. Това ясно, ама не ясно какво става с авторските права от преди 1989 г, когато всичко ТОТАЛНО е било държавно. Комунягите с оглед осигуряване на благоденствие на народа ни обявиха ТОТАЛНА разпродажба на всичко създадено преди 1989 г., особено когато създаденото не е тяхно. Вече повече от 20 г. върви FOR SALE за да могат да го изконсумират. Наричат го потребителска икономика.
Аз бих го нарекъл УСЕРСКА (от USER е думата) икономика.
А ония автори отпреди 1989 г. са в калта и колкото повече кал толкова по-добре за столетницата.
Аз ли да диря какви са били законите преди 1989 г. и как го извъртяха номера??
texni4ar
Младши потребител
 
Мнения: 20
Регистриран на: 13 Апр 2010, 10:56

Назад към Интелектуална собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron