начало

Започва подаването на документи в конкурса за ДСИ Започва подаването на документи в конкурса за ДСИ

Проблем с няколко ЧСИ и Районен съдПроблем с няколко ЧСИ и Районен съд

Мнениеот vanessa123 » 05 Дек 2019, 10:08

Здравейте, нуждая се от съвет. Накратко: имам един банков кредит, който в момента изплащам към Районен съд поради изпълнително дело. Освен това аз и съпругът ми имаме още няколко бързи кредити, които са към различни ЧСИ. За мен е невъзможно да изплащам толкова много вноски.Затова ги редувам, но това не е решение. Питането ми е дали е възможно всички кредити да бъдат пренасочени към едно и също място за плащане - напр. към Районен съд и да изплащам всички кредити с една вноска, евентуално две- за мен и съпруга ми отделни.
Много моля за конкретни отговори, няма смисъл от осъждане и упреци как се е стигнало до тук. Стигна се, защото бяхме наистина в безизходица, а когато имаш деца тяхното здраве е най-важно от всичко.
vanessa123
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 05 Дек 2019, 09:39

Re: Проблем с няколко ЧСИ и Районен съд

Мнениеот kdkrastev1234 » 05 Дек 2019, 21:44

Не е възможно. Или поне не без съгласието на различните взискатели. Може да има други решения, особено относно бързите кредити. Но без да се изчетат всички документи, не може да се даде правилен съвет.
kdkrastev1234
Потребител
 
Мнения: 616
Регистриран на: 27 Фев 2014, 08:22

Re: Проблем с няколко ЧСИ и Районен съд

Мнениеот vanessa123 » 06 Дек 2019, 12:01

kdkrastev1234 написа:Не е възможно. Или поне не без съгласието на различните взискатели. Може да има други решения, особено относно бързите кредити. Но без да се изчетат всички документи, не може да се даде правилен съвет.

Искате да кажете, че трябва да се договоря с всички взискатели да насочат изпълнителните дела към един ЧСИ или съд. И какви други решения може да има. Какви документи са необходими, за да се направи консултация.
vanessa123
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 05 Дек 2019, 09:39

Re: Проблем с няколко ЧСИ и Районен съд

Мнениеот kdkrastev1234 » 07 Дек 2019, 17:46

Хипотезите са много и не могат да бъдат изброени изчерпателно. Трябва да се разгледат договорите, плащанията по тях, съдебните документи, имотното ви състояние. Ако не са изтървани сроковете, защита срещу бързите кредити не е сложна и е доста ефективна.

Не ви съветвам да водите разговори, особено с кредиторите по бързите кредити. Те действат с измамни практики, лъжат, мамят и ще има само негативни последици за вас.

Най-добре е да съберете каквото имате като документи и при адвокат. Обикновено излиза доста по-евтино.

И накрая - проблемът ви не е че съдебните изпълнители са много. Дали са един или десет, изпълнява се върху същото имущество. А те да си разпределят сумите както искат. Проблемът ви е, че не можете да платите всичко. Затова трябва да се види кое задължение може да бъде съборено и колко могат да бъдат обслужвани. И ако не се стигне до приемлива сума, се спират плащанията по всичко и се чака някоя давност. Защото иначе рискувате да плащате до гроб, дълговете да растат и да не може да се ползвате от давност.
kdkrastev1234
Потребител
 
Мнения: 616
Регистриран на: 27 Фев 2014, 08:22

Re: Проблем с няколко ЧСИ и Районен съд

Мнениеот ivanov_p » 08 Дек 2019, 11:42

Най-важният елемент в изпълнението са длъжниците, Бог здраве да дава на всички, дълъг живот и добри доходи. Спрете да се занимавате с ЧСИ за да не ги съдят за нетрудови доходи. Те са тези, които трябва да запорират доходите ви, заплати, пенсии, вземания от трети лица и да ги разпределят помежду си.
Друго е, ако имате недвижим имот или нещо, което могат да продадат, а вие не искате и за да избегнете това плащате по малко на всички, но в този случай пак трябва да се върви към споразумения с отделните кредитори, а не с ЧСИ.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 3404
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53


Назад към Изпълнително и обезпечително производство


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron