начало

1000 лв. глоба за кандидат за младши съдия, представил фалшиви препоръки от юристи пред ВСС 1000 лв. глоба за кандидат за младши съдия, представил фалшиви препоръки от юристи пред ВСС

Имот закупен от ЧСИ и проблеми с КадастъраИмот закупен от ЧСИ и проблеми с Кадастъра

Мнениеот aatanasova » 20 Ное 2019, 11:22

Здравейте,
Купих имот от ЧСИ с Постановлението за възлагане, влязло в сила 10.2019г. Вписана съм като собственик на имота в Кадастъра по местонахождение 10.2019г. и ми е издадена Скица. Към 10.2019г. не съм уведомявана за нищо от Кадастъра. Получавам писмо - 11.2019г. от Кадастъра, че от 05.2019г. има подадено заявление от съсед за промяна на границите между моя имот и неговия имот и промяната намалява площта на моя имот с 30кв.м. Процедурата е в ход към финализиране. Имота има вписани възбрани, като първата е от 2016г. Аз естествено подадох възражение до Кадастъра и се надявам да бъде поставен Отказ за промяна на границите и площта, която иска съседа, но ако се стигне до съд мога ли да се позова на констатация на ВКС:"Въз основа на постановлението за възлагане купувачът придобива всички права върху закупения имот, които длъжникът е притежавал към момента на вписването на възбраната и на него не може да се противопоставят никакви права на трети лица, които са непротивопоставими на взискателя и присъединените кредитори. Купувачът от публичната продан „встъпва“ едновременно в правното положение, както на длъжника, като придобива неговите права върху имота, така и в правното положение на кредиторите – в смисъл, че на него е непротивопоставимо всичко, което не може да бъде противопоставено на кредиторите." Непротивопоставимо ли ми е като купувач намаляването на площта на имота с 30кв.м. и изменението на неговите граници. Какъв иск, на какво основание бих могла да заведа, естествено с ползването на адвокат? Благодаря предварително за отговора!
aatanasova
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 20 Ное 2019, 11:01

Re: Имот закупен от ЧСИ и проблеми с Кадастъра

Мнениеот Melly » 20 Ное 2019, 14:35

По всичко личи, че съседът ще получи писмо, с което ще му бъде разяснено, че поисканата услуга не може да бъде извършена, тъй като е налице спор за собственост, който следва да бъде решен по съдебен ред. Съдебното решение, но ако е в полза на съседа ви, ще бъде основание за промяна на границата между двата имота.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител
 
Мнения: 7802
Регистриран на: 18 Окт 2007, 23:13
Местоположение: гр. София


Назад към Изпълнително и обезпечително производство


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта


cron