начало

Наемодателят си прибрал водомера от язовир „Студена“, който отчитал водата за промишлеността Наемодателят си прибрал водомера от язовир „Студена“, който отчитал водата за промишлеността

Запор на лизингов автомобилЗапор на лизингов автомобил

Мнениеот starla5252 » 14 Сеп 2019, 19:08

На 02. 05.2019 по искане на ПИБ, ЧСИ запорира банковите ми сметки, пенсията, от която прибира всичко над 560 лв. и трудовото ми възнаграждение. Дългът е съгласно договор от 2006 г. и е в р/р на 6056 лв. сумарно от потребителски кредит и кредитна карта. От 2010 г. не е обслужван и стана изискуем. ЧСИ от заплатата прибра само първия месец, защото излязох в болнични и преустанових да работя, впредвид възрастта ми - 67 г. и това, че е безсмислено да работя за сумата, която остава след удръжката. Подадох възражение в съда. Преди месец Получих писмо от ЧСИ, че юристконсултката на банката настоява да отговарям с цялото си движимо и недвижимо имущество, макар че сумата, която НОИ превежда е към 270 лв. Само че аз нямам нищо. Нито движимо, нито недвижимо имущество, живея при децата със съпруга ми, нямаме и влогове в банка, само още един запор, който чака. Но съм кредитополучател на автомобил, който караме с пълномощно и срокът на на договора за финансов лизинг изтича след година. Съпругът ми ползва инвалидност, но безплатна винетка не му дават, докато не е прехвърлен на наше име. Отново по настояване на кредитора, който не бил удовлетворен, на 13.09.2019 г. ЧСИ ми връчи запорно съобщение върху автомобила. Написал е, че е моя собственост. МПС не е моя собственост. За да се прехвърли собствеността трябва да бъде изплащан още малко повече от година, а има и остатъчна стойност.
ЧСИ в запорното съобщение твърди, че ще приложи чл. 293 от НК: “Който след като е осъден да изпълни парично задължение с влязъл в сила съдебен акт и в продължение на една година не изпълни задължението си към кредитора, въпреки че има възможност се наказва с лишаване от свобода или пробация”.
Естествено, че без добър адвокат обикновен човек не може да се справи. Имам, на когото вярвам безрезервно, следвам съветите и движи всичко.Ако не бяха форумите сигурно нямаше да намеря адвоката, на когото да се доверя. Стигнах и по-далеч - писах петиция до ЕП. Споделям, защото е общодостъпен форум и е за всички. Нали е взаимопомощ? Хората, когато изпаднат в тази ситуация питат за помощ. В първия момент всеки рови във форумите и в страниците за взаимопомощ. Добре е повече хора да споделят и да си помагат.
starla5252
Младши потребител
 
Мнения: 10
Регистриран на: 12 Яну 2013, 18:23

Назад към Изпълнително и обезпечително производство


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron