начало

Прокурорската колегия ще подбира европейските делегирани прокурори, а те ще са независими от обвинител №1 Прокурорската колегия ще подбира европейските делегирани прокурори, а те ще са независими от обвинител №1

Запор на лизингов автомобилЗапор на лизингов автомобил

Мнениеот starla5252 » 14 Сеп 2019, 19:08

На 02. 05.2019 по искане на ПИБ, ЧСИ запорира банковите ми сметки, пенсията, от която прибира всичко над 560 лв. и трудовото ми възнаграждение. Дългът е съгласно договор от 2006 г. и е в р/р на 6056 лв. сумарно от потребителски кредит и кредитна карта. От 2010 г. не е обслужван и стана изискуем. ЧСИ от заплатата прибра само първия месец, защото излязох в болнични и преустанових да работя, впредвид възрастта ми - 67 г. и това, че е безсмислено да работя за сумата, която остава след удръжката. Подадох възражение в съда. Преди месец Получих писмо от ЧСИ, че юристконсултката на банката настоява да отговарям с цялото си движимо и недвижимо имущество, макар че сумата, която НОИ превежда е към 270 лв. Само че аз нямам нищо. Нито движимо, нито недвижимо имущество, живея при децата със съпруга ми, нямаме и влогове в банка, само още един запор, който чака. Но съм кредитополучател на автомобил, който караме с пълномощно и срокът на на договора за финансов лизинг изтича след година. Съпругът ми ползва инвалидност, но безплатна винетка не му дават, докато не е прехвърлен на наше име. Отново по настояване на кредитора, който не бил удовлетворен, на 13.09.2019 г. ЧСИ ми връчи запорно съобщение върху автомобила. Написал е, че е моя собственост. МПС не е моя собственост. За да се прехвърли собствеността трябва да бъде изплащан още малко повече от година, а има и остатъчна стойност.
ЧСИ в запорното съобщение твърди, че ще приложи чл. 293 от НК: “Който след като е осъден да изпълни парично задължение с влязъл в сила съдебен акт и в продължение на една година не изпълни задължението си към кредитора, въпреки че има възможност се наказва с лишаване от свобода или пробация”.
Естествено, че без добър адвокат обикновен човек не може да се справи. Имам, на когото вярвам безрезервно, следвам съветите и движи всичко.Ако не бяха форумите сигурно нямаше да намеря адвоката, на когото да се доверя. Стигнах и по-далеч - писах петиция до ЕП. Споделям, защото е общодостъпен форум и е за всички. Нали е взаимопомощ? Хората, когато изпаднат в тази ситуация питат за помощ. В първия момент всеки рови във форумите и в страниците за взаимопомощ. Добре е повече хора да споделят и да си помагат.
starla5252
Младши потребител
 
Мнения: 12
Регистриран на: 12 Яну 2013, 18:23

Назад към Изпълнително и обезпечително производство


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


cron