начало

Започва подаването на документи в конкурса за ДСИ Започва подаването на документи в конкурса за ДСИ

Обезпечение на бъдещ и текущ иск.Обезпечение на бъдещ и текущ иск.

Мнениеот mamarinov » 31 Яну 2019, 19:36

Здравейте.
Поисках обезпечение на бъдещ иск чрез запор на банковите сметки на бъдещия ответник в банки по приложен списък. Съдът ми уважи молбата, но в обезпечителната заповед е изброил само 6 от банките (в списъка бяха окло 30). ЧСИ установи, че ответникът няма сметки в тези банки. Чрез самостоятелно проучване установих в коя банка има сметки. Междувременно делото вече е образувано, чакаме отговора на исковата.
Въпросът ми е: мога ли сега да искам наново обезпечение, вече по чл. 389, а не по чл. 390 от ГПК, като изрично поискам за правилната банка?
Всъщност ясно е, че мога. По-скоро дали съдът би го уважил? А и това са си нови разноски - за адвокатски хонорар, за ЧСИ ... накрая като поискам да ми се присъдят разноските и по две обезпечителни производства, дали ответникът може да възрази за прекомерност или че са извършени излишни действия?
mamarinov
Младши потребител
 
Мнения: 30
Регистриран на: 30 Яну 2015, 20:30

Re: Обезпечение на бъдещ и текущ иск.

Мнениеот miko_pk » 31 Яну 2019, 22:20

Нещо за 40 лева държавна такса ли се стискаш или само така изглежда от страни. Гаранция плати ли?
Ако си подал, като пълен балък, списък с всички възможни банки, много ясно, че половината няма да бъдат включени в обезпечителната заповед. Демир Банк/сега търговска банка Д/ и ТЕ-ДЖЕ ЗИРААТ БАНКАСЪ или СИТИ банк. Или половината гръцки банки, които вече не съществуват или Стопанска инвестиционна и ред други примери. Скоро и SG ще се влеят в списъка. Според мен ще ти откаже, особено ако я гледа същия състав. Нямаш обезпечителна нужда- вече си обезпечен
miko_pk
Потребител
 
Мнения: 211
Регистриран на: 20 Сеп 2010, 19:20


Назад към Изпълнително и обезпечително производство


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron