начало

От понеделник приемат документи в конкурса за преместване в районните прокуратури От понеделник приемат документи в конкурса за преместване в районните прокуратури

Проблеми с пенсии в НОИПроблеми с пенсии в НОИ

Мнениеот sonieri » 02 Дек 2017, 23:16

Здравейте, имам проблем с пенсията. Инвалид съм втора група (72 %). Малко след като ме инвалидизираха, напуснах работа и представих документите си в НОИ за пенсиониране по инвалидност. Изобщо не знаех къде е старата ми трудова книжка и представих само новата (защото има срокове, които не трябва да изпускаш), а тя е само от няколко години и работех на половин работен ден. В НОИ ми казаха, че ми е много малко стажа и ще ми бъде отпусната много малка пенсия, но във всеки следващ момент ако си намеря някакви документи, мога да ги представя и не е проблем. Да, обаче се оказа, че е сериозен проблем. Трудовата ми книжка е издадена през 1978г. от тогавашният Млекокомбинат "Сердика". През годините "Сердика" премина през много ръце и никой не знае къде какви архиви са запазени, а дори и да има нещо съхранено, не е пълно. В Централния архив - според данните при тях, би трябвало да има данни в "Данон", които да се съхраняват 50 години. Според други данни, обаче, има някакви архиви в Индустриални зони ЕОД. Подадох молба там, но хората ми казаха, че има много други като мен, а и не се знае кое доколко е запазено. Така или иначе, чакам отговор.
За друго предприятие - Предприятие за ремонт и строителство - Лозенец - въобще не се знаело къде има, ако въобще има, някакви документи.
За Столична община "Красна поляна" някои си декларирал, че не съществувам във ведомостта. Ами по тази логика и аз мога да декларирам, че съм Шаха на Иран (примерно)!!?? А и се касае за доста отдавнашен период време.
На всичко отгоре били установили неточности в трудовата ми книжка???!?
С една дума, както и на много други не само инвалиди, а въобще пенсионери, ми отказаха лична пенсия и ми оставиха тази, която ми отпуснаха преди да си представя документите, а именно 130 лева (социална пенсия).
Аз обжалвах Решението на НОИ пред Административния съд и чакам насрочване на делото. В съдебно заседание мисля да поискам назначаване на вещо лице, да провери доколкото е възможно какво може да се намери, ако въобще има нещо.
Това, което правят от НОИ, е безобразие и геноцид към пенсионерите в България. Сигурно се надяват всички да измрем преди да сме успели да си защитим интересите и да получим някаква по-прилична пенсия.
Моля Ви, кажете ми какво още мога да направя, за което ще Ви бъда искрено признателен.
Може да ми отговорите и като лично съобщение - аз съм Sonieri. Благодаря!
sonieri
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 02 Дек 2017, 18:51

Назад към Изпълнително и обезпечително производство


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron