Страница 1 от 1

Връчване от ЧСИ

МнениеПубликувано на: 08 Окт 2017, 02:11
от den_zuk
N.B. Извинявам се на модераторите, бях объркал раздела, изтрил съм поста си от другия раздел.


Здравейте,
Възможно ли е ЧСИ да връчи покана за доброволни изпълнение без присъствие на лицето?
Обяснявам: Майка ми получава на вратата си покана за доброволно изпълнение. В същата се призовават да се явят двете със сестра ми (сестра ми не живее в страната от 5-6 години). Майка ми приема поканата, ЧСИ-то иска да приеме и за сестра ми в качеството си на нейна майка. Как става така да приемаш покани и за някой друг? При това пълнолетен, с акъла си дето се казва.
(Става дума за дело спечено от някаква земеделска кооперация срещу баща ми и бизнеспартньора му, които се починали и двамата вече, баща ми преди 2-3 месеца. Делото е от 2003-та, ЧСИ-то казва че са го намерили още преди време, но претендирал че няма средства и имоти и са спрели да го закачат. Минават N на брой години, в случая над 10-11, ЧСИ-то чака да измрат осъдените и погва наследниците им. Баща ми наследство няма.)

Сега тече двуседмичен срок за възражение.Аз декларирам отказ от наследство, майка ми също.
Сестра ми трябва ли да възрази и как като не е приемала покана физически и е на 3000км от тук през последните няколко години. Променя ли се нещо за нея с това отсъствие? Мога ли аз да направя нещо или респективно майка ми, след като може да приеме чужда покана, предполагам ЧСИ-то няма да има против да приеме и възражение от нейно име.

P.S. Което е странното аз покана нямам.

Re: Връчване от ЧСИ

МнениеПубликувано на: 09 Окт 2017, 08:51
от ivanov_p
Ако майка ви не беше получила съобщенията щяха да ги залепят на вратата и да се считат за връчени, но вие нямаше да знаете за какво става дума. В ПДИ трябва да пише номера на делото по което е издаден изп. лист и датата на издаването му. Делото може да е от 2003 г. но да е продължило 10 години. След това трябва да наемете адвокат и да разчитате, че съдебният изпълнител ще му даде делото, но така или иначе адвокатът трябва да провери и евентуално пусне иск за изтекла давност по изпълнителния лист.

Re: Връчване от ЧСИ

МнениеПубликувано на: 13 Окт 2017, 01:06
от drlaw
Има голяма вероятност задължението да е погасено по давност. Но това го установява съдът. ЧСИ не го интересува давност. Включете си получаването на лични съобщения.

Re: Връчване от ЧСИ

МнениеПубликувано на: 13 Окт 2017, 09:19
от den_zuk
Както се оказа, и срещу мен се било водело дело, само че ни съм уведомен, ни съобщения ни покани. Смешна работа, изпратила била ЧСИ-то съобщение. Залепено е на вратата на несъществуващ апартамент намиращ се на несъществуващ етаж на някаква си улица във Варна. Не знам повече забавно ли е или за ядосване. Това беше малко офф.

Интересна част от развоя, в Кюстендилския Районен съд при подаване на документи за отказ от наследство от МОЯ страна ми искаха нотариална заверка !!!. Питам я там регистраторката - С какво печата на нотариуса ще направи този лист по истински, подписа ми по истински ? (което си е право - нотариуса дори не ме видя бял ли съм или черен.)
Ами иначе трябва да реши съдията ми казва тя, но обикновено не процедираме така.