начало

Търсят се трима членове на КАК, документи се събират до 8 февруари Търсят се трима членове на КАК, документи се събират до 8 февруари

Запорирана фирмена сметка от БАНКАТАЗапорирана фирмена сметка от БАНКАТА

Мнениеот hristokabadzhov » 14 Май 2017, 22:19

Здравейте.

Имам фирмена сметка в Уникредит Булбанк, която преди 2 дни беше запорирана първоначално от самата банка, в последствие след като информират НАП (това е обяснение от служител в банката), получавам запор и от тях за неплатени данъци, за които веднага подготвих платежни нареждания, да бъдат изплатени от сумата във въпросната сметка. Интересното в случаят е, че никой не ми дава никаква информация, защо е този първоначален запор от банката. Дори отказваха да издадат какъвто и да е документ за блокираната сметка, след скандал и посещение с адвокат издават разпечатка на която пише данните на фирмата и че сумата вътре е блокирана! Отговорът на служителите е че в момента се правело вътрешно разследване от банката и не можели да ми дадат никаква информация! В момента се намирам в чужбина с група от хора работещи в моята фирма, всичките ми документи са изрядни. Някой сблъсквал ли се е с подобна ситуация. Моля за съвет.
Благодаря предварително

Поздрави
hristokabadzhov
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 14 Май 2017, 21:58

Re: Запорирана фирмена сметка от БАНКАТА

Мнениеот ivan_lawyer » 15 Май 2017, 00:00

Банките подават информация до НАП за всяка нова открита сметка, всеки път - когато откриваш сметка, се информира НАП за сметката, вида и номера на сметката. Така НАП не губи време да търси сметки за блокиране при нужда - а има предварително информация в коя Банка има сметка.

Това се сещам само по отношение на това - без запор от НАП не може да има изпълнение на запора. Банката са трето лице и всъщност дължат изплащане на сумата. Нямат право на запора.
ivan_lawyer
Активен потребител
 
Мнения: 4942
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Запорирана фирмена сметка от БАНКАТА

Мнениеот hristokabadzhov » 15 Май 2017, 07:21

Сметката е открита преди повече от 5 години. Пояснявам, че не съм получил нито покана за доброволно изпълнение, нито заповед за запор.
hristokabadzhov
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 14 Май 2017, 21:58


Назад към Изпълнително и обезпечително производство


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


cron