начало

ВСС: Не е необходим специален обвинител, който да разследва главния прокурор ВСС: Не е необходим специален обвинител, който да разследва главния прокурор

Сгрешен изпълнителен лист, ЧСИ и др.Сгрешен изпълнителен лист, ЧСИ и др.

Мнениеот darinaar » 23 Яну 2017, 00:27

Здравейте, имах съдебен спор миналата година, с решение влязло служебно в сила в средата на декември, защото според призовкаря съм била търсена три пъти и не съм била намерена на адреса (при все, че почти винаги има някой вкъщи, а и оставени съобщения не сме намирали - други съобщения и поща никога не се е губела). Адвоката твърди, че е проверявал за развитие по делото, но е било в доклад. Съответно нямам възможност да обжалвам. Преди седмица разбирам за влязлото в сила решение, а няколко дена по-късно получавам писмо от банката, че сметката ми е запорирана. Писмо издадено на 13.01., което получавам на 19.01. и в същия ден разбирам, че на 16.01. сметката ми е източена и 4300лв са преведени в полза на ЧСИ Мариян Петков. Според съдебното решение дължа 1700лв. ЧСИ до този момент дори не се беше свързвал с мен. След като си взех изпълнителния лист и поканата за доброволно изпълнение, видях, че в изпълнителния лист към моите задължения са прибавени 200лв, които в съдебното решение са присъдени да се изплатят на мен. А в поканата са посочени 850лв разноски за ЧСИ и 1500лв разноски по изпълнителното дело.
Относно изпълнителния лист - може ли да се инвалидира цялостно, поради тази грешка, ЧСИ да върне парите или само се обжалва за тази сума?
Разбивка на тези 850лв ще поискам утре (след като за целта им преведа 36лв, нищо че са си присвоили 4300 ), но тези 1500лв доколко абсурдно завишени ви се струват? (при все че за цялото дело хонорара на адвокатката на ответната страна беше не повече от 1000лв и те са ми начислени в изпълнителния лист) За колко работа става въпрос - 3-4 часа?
Някакви съвети и идеи?
Последна промяна darinaar на 23 Яну 2017, 11:56, променена общо 2 пъти
darinaar
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 22 Яну 2017, 21:01

Re: Сгрешен изпълнителен лист, ЧСИ и др.

Мнениеот ch3oh » 23 Яну 2017, 10:50

darinaar написа:Здравейте, имах съдебен спор миналата година, с решение влязло служебно в сила в средата на декември, защото според призовкаря съм била търсена три пъти и не съм била намерена на адреса (при все, че почти винаги има някой вкъщи, а и оставени съобщения не сме намирали - други съобщения и поща никога не се е губела). Адвоката твърди, че е проверявал за развитие по делото, но е било в доклад. Тук нещо не ми се вярва. Има си сайтове и съдържанието на решението може да стане известно много по-рано от връчването. Независимо за кой съд става въпрос.Съответно нямам възможност да обжалвам. Да не би решението да е било необжалваемо? За коя инстанция иде реч? Каква е сумата на спора?Преди седмица разбирам за влязлото в сила решение, а няколко дена по-късно получавам писмо от банката, че сметката ми е запорирана. Писмо издадено на 13.01., което получавам на 19.01. и в същия ден разбирам, че на 16.01. сметката ми е източена и 4300лв са преведени в полза на ЧСИ Мариян Петков.какво незаконно видяхте? Според съдебното решение дължа 1700лв. ЧСИ до този момент дори не се беше свързвал с мен. След като си взех изпълнителния лист и поканата за доброволно изпълнение, видях, че в изпълнителния лист към моите задължения са прибавени 200лв, които в съдебното решение са присъдени да се изплатят на мен. А в поканата са посочени 850лв разноски за ЧСИ и 1500лв разноски по изпълнителното дело.
Относно изпълнителния лист - може ли да се инвалидира цялостно,дивотия поради тази грешка, ЧСИ да върне парите или само се обжалва за тази сума може?
Разбивка на тези 850лв ще поискам утре (след като за целта им преведа 36лв, нищо че са си присвоили 4300 ), но тези 1500лв доколко абсурдно завишени ви се струват? и да ни се "струват", и да не ни се "струват" - променя ли нещо фактите? Ако търсите съчувствие - сбъркали сте форума (при все че за цялото делото хонорара на адвокатката на ответната страна беше не повече от 1000лв и те са ми начислени в изпълнителния лист) За колко работа става въпрос - 3-4 часа? Много са.
Някакви съвети и идеи?
безплатното самолечение е скъпо нещо
ch3oh
Активен потребител
 
Мнения: 1021
Регистриран на: 21 Ное 2007, 12:03


Назад към Изпълнително и обезпечително производство


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron