начало

ВСС: Не е необходим специален обвинител, който да разследва главния прокурор ВСС: Не е необходим специален обвинител, който да разследва главния прокурор

изпълнително дело по фиш от КАТизпълнително дело по фиш от КАТ

Мнениеот emolex » 05 Яну 2017, 16:59

Преди ден видях в сайта на НАП, че срещу мен през 2016г. има образувано изпълнително дело по неплатен фиш от КАТ от 2011г. Като оставя настрана, че винаги си плащам глобите и това вероятно е някаква грешка, искам да знам дали ако си заплатя глобата повторно (сумата не е голяма), това изпълнително дело ще бъде прекратено, няма да се издава изпълнителен лист или най-общо казано, няма да плащам допълнителни такси и др. разноски, както и да си губя време и нерви.
Предварително благодаря за приложими съвети.
emolex
Младши потребител
 
Мнения: 19
Регистриран на: 29 Ное 2013, 18:04

Re: изпълнително дело по фиш от КАТ

Мнениеот katerinakuch » 06 Яну 2017, 14:41

Не е необходимо да плащате повторно. Нали вече сте платили.
katerinakuch
Активен потребител
 
Мнения: 1140
Регистриран на: 28 Юни 2007, 12:27

Re: изпълнително дело по фиш от КАТ

Мнениеот TheOldMan » 06 Яну 2017, 14:51

Опитайте се да се сетите как сте платили глобата. Обикновено е по банков път, и срещу скромна сума банката може да ви изкара заверено копие от платежното, в което фигурира сумата, датата и повода, т.е. номера на фиша по който е платена глобата. Това би трябвало да е достатъчно за НАП да прекрати всякакви действия.
Другия вариант е да отидете в КАТ и да проверите за издадено наказателно постановление, което е логичната стъпка ако фиша не е платен. Ако нямате НП, значи фиша е бил платен и КАТ трябва да си оправят бакиите.
П.С. Ако в КАТ ви искат книжката или талона - казвате че не ги носите, че знае ли човек ... може пък да има издадено НП и да ви приберат и талона ... :)
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител
 
Мнения: 1620
Регистриран на: 08 Май 2008, 15:19

Re: изпълнително дело по фиш от КАТ

Мнениеот emolex » 06 Яну 2017, 16:52

TheOldMan написа:Опитайте се да се сетите как сте платили глобата. ... :)


Благодаря, но нямам време да се занимавам с банки и КАТ (много време измина от съставянето/плащането на фиша и нямам релевантни спомени), а и не очаквам, че КАТ ще предприеме своевременни действия, за да си открие грешка, която не е в негова вреда.

Въпросът ми е: С кого трябва да се свържа (НАП ли, КАТ ли, кой ли още?), за да си платя (нямам против да е повторно - ще ми спести време) глобата и да приключа с въпроса.
emolex
Младши потребител
 
Мнения: 19
Регистриран на: 29 Ное 2013, 18:04

Re: изпълнително дело по фиш от КАТ

Мнениеот emolex » 10 Яну 2017, 19:24

Решението е:
"... да разберете в НАП, кой съдебен изпълнител е образувано делото , да се свържете с него и да си заплатите задължението или да подпишете споразумение за разсрочено плащане..."

Благодаря за съдействието :wink:
emolex
Младши потребител
 
Мнения: 19
Регистриран на: 29 Ное 2013, 18:04


Назад към Изпълнително и обезпечително производство


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron