начало

Магистрати и служители са поискали и от ваксините „Спутник“ и „Джонсън и Джонсън“ Магистрати и служители са поискали и от ваксините „Спутник“ и „Джонсън и Джонсън“

ЧСИ, ТР но.2/2013 г.ЧСИ, ТР но.2/2013 г.

Мнениеот hellmad » 24 Юли 2015, 15:46

Здравейте,

Без да влизам в подробности:

След като ВКС излезе с въпросното тълкувателно решение поисках от счетоводният отдел на фирмата, в която работя, да редуцират сумата която ми се одържа по наложен запор. След като те са разговаряли с въпросното ЧСИ, чието име бих споменал, но не виждам смисъл - от там са отговорили, че докато ТЕ не изпратят писмо, че сумата трябва да бъде редуцирана - да не правят нищо. Та...

1. ТР е факт, но влязло ли е и как точно влиза в сила едно тълкувателно решение?

2. Лично за мен, подобно поведение от страна на ЧСИ-то е чисто своеволие - но какви правни мерки мога да взема срещу него?

Благодаря!
hellmad
Младши потребител
 
Мнения: 36
Регистриран на: 06 Окт 2013, 18:35

Re: ЧСИ, ТР но.2/2013 г.

Мнениеот Pause » 24 Юли 2015, 18:57

Няма срок за влизане на едно ТР в сила на ВКС ,не е като при законите да се обнародват и да влязат в сила три дни след това. Те се признават за източници на правото и просто започват да намират приложение в съдебната практика поради синтеза който съществува в правната норма и тълкувателното правило. По втория въпрос немога да ви отговоря на пространствения въпрос без подробностите. :D
Аватар
Pause
Активен потребител
 
Мнения: 1615
Регистриран на: 29 Авг 2008, 16:14

Re: ЧСИ, ТР но.2/2013 г.

Мнениеот bird_of_paradise » 24 Юли 2015, 19:21

hellmad написа:поисках от счетоводният отдел на фирмата, в която работя, да редуцират сумата която ми се одържа по наложен запор. След като те са разговаряли с въпросното ЧСИ, чието име бих споменал, но не виждам смисъл - от там са отговорили, че докато ТЕ не изпратят писмо, че сумата трябва да бъде редуцирана - да не правят нищо. Та...


Поискахте ли го в писмен вид?- не?...е, с това се изчерпи темата. ЕЖК не е аргумент, не е и доказателство.
ЧСИ, в конкретния случай няма вина ( няма и интерес, де, да редуцира, защото никой не пищи, а възрастните хора са казали отдавна- бебето, докато не заплаче не му се дава да суче). Защо?- защото образеца на запорното прехвърля вината у кого?- у работодателя. Каква е практиката у нас?- работодателя тръгва по пътя на най-малкото съпротивление ( удобна позиция) и плаща ( няма да уточнявам, че често размерите са изчислени под всякаква критика).

Сега, след прочита на горното, идва резонния въпрос- проблемът от къде тръгва?- от вас. Защо?- не си охранявате интересите, а само хленчите, при това на неправилното място.

Отделно, че за да сте длъжник някъде назад във времето не сте бил далновиден, или сте се надценил. Причините за последиците са различни ( болест, животоспасяваща операция, покупка на имот, екскурзия, потребителски кредит и всякакви вариации, но така или инак сте длъжник в неизпълнение) и не променят фактите.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител
 
Мнения: 2668
Регистриран на: 25 Яну 2013, 15:27

Re: ЧСИ, ТР но.2/2013 г.

Мнениеот hellmad » 02 Авг 2015, 11:19

Не съм търсил мнение за да бъда критикуван, най-малкото, че аз не отричам фактите. Длъжник съм - да, одържат ми се определени суми - да, но самите суми са в противоречие с уеднаквената с това ТР практика. Сам/а споменавате, че въпросните изчисления доста често са под всякаква критика. Това е и основният въпрос - как да бъде наложена тази критика, така че хем наложеният запор да продължава да се изпълнява, хем той да бъде изпълнен според текстовете на ГПК, на база въпросното тълкувателно решение.
Дори и не хленча, а питам. Освен това, в конкретният случай, най-малкото съпротивление няма да е плащането, а неплащането - въпреки, че не искам да влизам в подробности защо. Редуциране съм поискал писмено - с входящ номер, подпис и печат пред работодателя - т.с. - счетоводният отдел. Въпроса е, че от там информация и мнение на ЧСИ е търсено само по телефона, като отговорът съм го написал по-горе. То есть - счетоводителя е поставен м/у чука и наковалнята.

Бездействието ми е момента не е от нежелание да защитавам правните си интереси, а е плод на нежеланието ми да влизам в конфронтация с колегите си и работодателя, защото това е най-лесно.

Глупаво е на въпроса - "Как?", да отговаряте с "Защото..."
hellmad
Младши потребител
 
Мнения: 36
Регистриран на: 06 Окт 2013, 18:35


Назад към Изпълнително и обезпечително производство


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron