начало

Конституционният съд обяви конкурс за правни експерти Конституционният съд обяви конкурс за правни експерти

Незаконосъобразни действия на ЧСИRe: Незаконосъобразни действия на ЧСИ

Мнениеот arizina » 22 Ное 2012, 23:12

Отдавна не съм писала в тази тема и е време да я побутна с оглед резултата от жалбите ми. СГС отмени незаконосъобразната такса по т.26 от ТТРЗЧСИ в частта с която беше завишена, но остави без разглеждане искането ми за намаляване на адвокатския хонорар, тъй като не съм го била искала първо от ЧСИ, което беше абсолютна глупост. Обжалвах пред Софийски Апелативен съд, който го върна на СГС със указание за произнасяне. СГС се произнесе като намали хонорара. С две думи исканията ми се оказаха абсолютно обосновани и допустими. ЧСИ отказа да ми върне надвзетата сума и днес пуснах иск по чл.74 от ЗЧСИ за вреди с искане за обезпечение - запор върху сметката на любимия ми ЧСИ :mrgreen:
arizina
Младши потребител
 
Мнения: 22
Регистриран на: 08 Сеп 2009, 06:56

Re: Незаконосъобразни действия на ЧСИ

Мнениеот arizina » 22 Ное 2012, 23:17

П.С. Материалния интерес е интересът очертан в изпълнителния лист, както и лихвите в последствие, но към него не влизат разноските по изпълнителното дело, т.е. тези 4000 лева адвокатски хонорар, както и други разноски. Това също се произнесе СГС.
arizina
Младши потребител
 
Мнения: 22
Регистриран на: 08 Сеп 2009, 06:56

Re: Незаконосъобразни действия на ЧСИ

Мнениеот adwokat » 18 Сеп 2015, 11:14

"ЧСИ се удовлетвори от сметките на клиента преди получаване на поканата за доброволно изпълнение" - няма тук незаконосъобразно действие, ЧСИ-то просто няма право да извършва разпределение преди да е изтекъл този срок, но може да налага всички обезпечителни мерки и те естествено банките са му превели сумите

Изумен съм от лекотата с която се твърдят неверни неща в горния цитат !!!
чл.428 дава яснота че изпълнителят не може да се удовлетворява преди изтичане на срока за доброволно изпълнение. Не съм съгласе разбира се тук да се правят опити за безплатни консултации защото аз съм адвокат и с труда си, включително с консултациите си формирам годишният си о0благаем доход. Но не съм съгласен да се пишат неверни неща от хора с претенции за знания ;) Запора си е запор.Обезпеченията са допустими но няма нищо естествено банките да превеждат пари, защото това действие е последващо на запора .
adwokat
Младши потребител
 
Мнения: 12
Регистриран на: 26 Яну 2002, 21:50
Местоположение: София

Re: Незаконосъобразни действия на ЧСИ

Мнениеот ivan_lawyer » 19 Сеп 2015, 08:41

И аз съм против безплатните консултации. Трябва да се забранят. Но, все пак терариума е част от експозицията в зоопарка. Пропускайки висшето си образование, юристите се втурват в галоп да плетат псевдо умения. Жалко, такава хубава сграда е университета, пък ти да запомниш само Яйцето и клозето. Лекции да ти се водят от Чолов, Бойчев, Кутиков, МЧП, да вземаш допълнителни семинарни - църковно право, да вземаш лекции по криминалистика и да ползваш библиотека с добре уреден фонд (юридическа библиотека), криминалистика да учиш, дело № 13 от 12 г., (самопрострелването на Лора), в крайна сметка да станеш кръгче.

Продължаваме напред. Всичко може да се каже, да се бърбори, но разноските са свещени. Така или иначе имаме единна гилдия, тоест - има отделни отклонения, но сме единни, да така е. Адвокат без пари - за какво говорим. Наистина, става въпрос за пари, но адвокатът трябва да има пари - за да демонстрира своето качествено ниво и така нататък. Разбирам воплите за симетрия в отношенията между гилдиите. Но - разноските на адвоката са свещени.
Отделно, длъжникът трябва да се щави.
А защо? В Сърбия доскоро нямаше нотариуси, това е функция на адвокатите и 50 години няма толкова повече ощетени от при нас. Балканска скара, ама културна. И там адвокати организираха и стачка даже, какво е положението не знам, нямаме Лех Валенса и това е хубаво, от друга страна.
ivan_lawyer
Активен потребител
 
Мнения: 4951
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Предишна

Назад към Изпълнително и обезпечително производство


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron