начало

МВР разтури палатковите лагери, протестиращите издигнаха барикади МВР разтури палатковите лагери, протестиращите издигнаха барикади

Разрешение за ползване на почти довършен обект при отсъствие

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Разрешение за ползване на почти довършен обект при отсъствие

Мнениеот Катя Попова » 23 Апр 2003, 15:34

Строителната фирма, с която около 30 собственици сме сключили поотделно договор, обяви че не може да завърши кооперацията. Събрахме се и решихме да действуваме от свое име, като разполагаме с необходимата документация.
Как правно трябва да се уредят нещата?
Обектът е почти завършен, липсва само асансьор. Дори и да го завършим сами, кой ще представлява инвеститора в процедурата по Акт 16 (обектът е започнат по старата процедура)?
Катя Попова
 

Re: Разрешение за ползване на почти довършен обект при отсъс

Мнениеот jura » 25 Апр 2003, 14:17

Госпожо, въпросът Ви е прекалено общо формулиран, а процедурата по издаване на рарешение за ползване (Издаване на Акт 16 за обекта) е доста сложна.
Какви са договорите Ви със строителната фирма? За покупко-продажба или за право на строеж(суперфиция) ? С каква документация разполагате? За издаване на акт 16 е необходимо досие с близо сто документа, издадени от различни инстанции.
jura
Младши потребител
 
Мнения: 54
Регистриран на: 09 Юни 2003, 10:17

Re: Разрешение за ползване на почти довършен обект при отсъс

Мнениеот Катя Попова » 25 Апр 2003, 16:32

Договорите ни със строителната фирма са от двата типа - горе-долу половината са обезщетени собственици на парцела, а останалите са за покупко-продажба на различен стадий на строителството - има и за право на строеж, има и за груб строеж, а има и за изцяло завършено строителство ( с довършителни работи). Нито един от договорите стротелят не е изпълнил, а е изоставил строежа на един почти завършен етап (и слава богу). Оптиваме се със собствени сили да довършим неговата работа, за да можем да ползваме имотите си.
Катя Попова
 


Назад към Строителство и регулация


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron