начало

Магистрати и служители са поискали и от ваксините „Спутник“ и „Джонсън и Джонсън“ Магистрати и служители са поискали и от ваксините „Спутник“ и „Джонсън и Джонсън“

Улична регулация и дарение без смяна на идентификатор

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Улична регулация и дарение без смяна на идентификатор

Мнениеот bkamenov » 07 Ное 2020, 19:55

Имам УПИ, в което част от прилежащото ПИ навлиза в улицата с 10 квадратни метра. Във визата, която получих от общината наскоро пише, че за разрешение за строеж трябва да се приложи уличната регулация - сиреч моите 10 кв.м да станат част от улицата. Ето тук е казусът графично: https://gplawbg.com/ulichna-regulacia-prilojenie/, а именно фигура 1 и 2. Моите 10 квадрата са като оцветените в червено на фигура 2.

Моят геодезист ми пробутва идеята да отделя тези 10 кв.м. в отделно ПИ, което да се дари на СО. Малкото парче и големият имот при това положение биха получили нови идентификатори. Аз искам да избегна това. Прочетох, че между съседи може да се прехвърлят реални квадрати и после само да се промени границата без промяна на идентификаторите. Улицата реално ми се явява съсед, на който му се придават 10 кв. и би следвало да може да се направи нещо подобно. Има ли как да ги даря тези 10 реални кв.м. и после в кадастъра да променя само границата на моя имот и така да приложа регулационния план. Някой знае ли дали как става това?
Благодаря.
Последна промяна bkamenov на 07 Ное 2020, 23:45, променена общо 2 пъти
bkamenov
Нов потребител
 
Мнения: 6
Регистриран на: 26 Юли 2017, 08:51

Re: Улична регулация и дарение без смяна на идентификатор

Мнениеот jhoro » 07 Ное 2020, 21:49

bkamenov написа:Моят геодезист ми пробутва идеята да отделя тези 10 кв.м. в отделно ПИ, което да се дари на СО. Малкото парче и големият имот при това положение биха получили нови идентификатори. Аз искам да избегна това. Прочетох, че между съседи може да се прехвърлят реални квадрати и после само да се промени границата без промяна на идентификаторите.

Здравейте!
Пробутват Ви някаква ... свободни разсъждения!
Идентификаторите са на отделните УПИ-та. Дали реалната граница е по ПУП или „заварено положение“ (накриво, на зиг-заг или друго) няма значение. Просто „едни квадрати“ се прехвърлят от единия имот към другия и всичко е точно! Общата площ на двата съседни имота не се променя. Няма нужда от нови идентификатори!
Всички публикации, свързани с този профил, са плод на вашата фантазия!
Интернет не съществува!
jhoro
Активен потребител
 
Мнения: 2196
Регистриран на: 05 Окт 2006, 11:58

Re: Улична регулация и дарение без смяна на идентификатор

Мнениеот bkamenov » 07 Ное 2020, 23:27

jhoro, това, че се прехвърля от едно към друго, е ясно. Процедурата по стъпки каква е? Как именно се даряват реални квадрати на столична община - това е конкретно, което ме интересува. Примерно, прави се проекто-скица, нотариално се заверява заедно със заявлението за дарение, после се пуска на Московска 33, от там издават примерно договор за дарението, а с него после се ходи в кадастър за промяна на границите на имота? Стъпките искам да знам. Цяла южна София е с осрана улична регулация, как пък никъде не е описан редът?!
bkamenov
Нов потребител
 
Мнения: 6
Регистриран на: 26 Юли 2017, 08:51


Назад към Строителство и регулация


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron