начало

Изборът на нов ИВСС остава за следващия парламент Изборът на нов ИВСС остава за следващия парламент

Бетонов възел в непосредствена близост до имот

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Бетонов възел в непосредствена близост до имот

Мнениеот errorx » 03 Ное 2020, 22:38

Здравейте,
пиша с питане за консултация и мнения.

В непосредствена близост до къщата ми на разстояние под 5 метра (разбирайте 5 метра до оградата на обекта) има обект с УПИ, който е отдаден под наем за ползване на изграждане на бетонов възел. Планира се значителен поток на тежкотоварни машини - камиони, бетоновози и др. като сами разбирате улицата на какво ще заприлича, да не говорим за шум и прах.

Въпросът ми е какви са изискванията за изграждане на бетонов възел и мога ли да търся правата си по някакъв начин било то с прекалено близко отстояние до имота ми или (шумо)замърсяване на улицата или всякакви други претенции, пряко или косвено, касаещи случая?

Бетоновият възел доколкото знам ще работи поне 5-6 години.

Благодаря.
errorx
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 03 Ное 2020, 22:26

Re: Бетонов възел в непосредствена близост до имот

Мнениеот wladi » 10 Ное 2020, 23:38

РИОСВ
Истината рядко е чиста и никога проста
Аватар
wladi
Потребител
 
Мнения: 308
Регистриран на: 16 Мар 2008, 15:02

Re: Бетонов възел в непосредствена близост до имот

Мнениеот lagerta » 27 Ное 2020, 04:01

Здравейте!
Не се разбира от въпоса ви каква е ситуацията.
Аз гадая следното: В съседство се изгражда нов обект и за изграждането му се предвижда помощно стопанство, което включва временен бетонов възел, за който възел съседът си е отдал имота под наем.
По принцип с изграждането на всеки обект вървят комплект проекти, част от който комплект е проект, свързан с организацията на строителството. Всички проекти се одобряват и тогава се издава разрешение за строеж от съответния компетнтен орган. Дори за поставяне на преместваеми обекти се иска разрешение от общинска служба. Във вашия случай трябва да си изясните до какъв етап е стигнало инвестиционното намерение. Всички инвестиционни намерения се обявяват публично и подлежат на обжалване. Можете да проверите в Общината, например и да си напишете възражението, като все пак го прегледа юрист. Имайте предвид, че в проектите се предвижда как да се намали прахоотделянето, да се предотврати калоразнасянето, а пределната концентрация на шум в работното време на машините е регламентирана. Ако вече има одобрение въпросният обект, а вие имате съмнение, че някое Ваше законно право е нарушено, няма да се справите без юридическа помощ. Потърсете юрист със съответната компетенция и си потърсете правата!
lagerta
Младши потребител
 
Мнения: 38
Регистриран на: 12 Окт 2019, 20:25


Назад към Строителство и регулация


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


cron