начало

Магистрати и служители са поискали и от ваксините „Спутник“ и „Джонсън и Джонсън“ Магистрати и служители са поискали и от ваксините „Спутник“ и „Джонсън и Джонсън“

Бунгала и детска площадка

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Бунгала и детска площадка

Мнениеот truck16 » 31 Авг 2020, 00:00

Здравейте,
Имам идея, която искам да реализирам на свой имот във вилна зона на кметство Аспарухово, община Варна. Знам, че правилата за всяка община се различават малко или много, та информация от опит на територията на община Варна би ми била най-полезна. Квадратурата на мястото е малко над декар, има малка двуетажна къща в единия край.

Искам да поставя две или три бунгала - преместваеми обекти от по 25 м2 с цел отдаване под наем и детска площадка, която обаче да е снабдена с вода, т.е. да се получи нещо като малък воден парк. Не знам това, че ще има вода дали не я поставя в друга категория. За площадката разбирам, че ще е необходимо разрешение за строеж, защото след като ще се ползва от гости на бунгалата, трябва да отговаря на определени стандарти.

Моля за съвет как да реализирам своя проект, от къде да започна - каква би била първата стъпка, какво ще ми е необходимо, къде да намеря съдействие - от адвокат или нотариус, общински служител или архитект? Всеки съвет и личен опит ще ми е от полза, с какви проблеми сте се сблъсквали ако сте реализирали подобни проекти? Не искам да плащам пари под масата, ако имате опит и с това, моля за съвет как да го избегна!

Благодаря предварително за отделеното време и внимание!
truck16
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 28 Авг 2020, 18:16

Re: Бунгала и детска площадка

Мнениеот ivanov_p » 31 Авг 2020, 09:32

Първата стъпка е да си седнете на дирника и да не се занимавате с глупости, а ако търсите приключения да отидете при архитект, който работи с общината и да му кажете какво искате. Ще се започне с промяна на статута на земята и по реда си. Между другото за всичко, което е по-голямо от леген, намира се на територията на обект за обществено ползване и е предназначено за хора трябва да имате спасител, от тук си направете извод с какво се захващате.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 3521
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: Бунгала и детска площадка

Мнениеот truck16 » 31 Авг 2020, 18:27

Здравейте,
Благодаря за отговора! Земята е урбанизирана със право на строеж до 10 м. А бунгалата са преместваеми обекти. Какъв трябва да бъде статута на земята, този не е ли подходящ? Колкото до площадката опасявах се, че случаят може да е такъв. Площадката няма да събира вода, а само ще пръска и ще се отича, но предполагам че това ще ми го изясни архитекта, надявам се на някакво изключение. Защо мислите, че седянето на задника е по-добрата алтернатива, горчив опит или някаква друга причина?
truck16
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 28 Авг 2020, 18:16

Re: Бунгала и детска площадка

Мнениеот ivanov_p » 31 Авг 2020, 19:01

Две бунгала няма какво да ви донесат, освен разправии, които по обем са равни на масивно строителство. Сложете 4-5 каравани и не се занимавайте с глупости, а ако мястото е подходящо - направете заведение - най-добре подвижен фургон.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 3521
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: Бунгала и детска площадка

Мнениеот truck16 » 31 Авг 2020, 19:33

ivanov_p написа:Две бунгала няма какво да ви донесат, освен разправии, които по обем са равни на масивно строителство. Сложете 4-5 каравани и не се занимавайте с глупости, а ако мястото е подходящо - направете заведение - най-добре подвижен фургон.

Мястото не е подходящо за заведение, във вилната зона сред къщите е, на пет минути от плажа е, но с кола. Целевата група клиенти ми е млади семейства с деца. С каравани няма как да ги привлека. За това се спрях на преместваеми обекти, съчетават плюсовете на двата "свята" - поставяне по член 56 (ако не се лъжа беше номера на члена) и удобството на масивна постройка с обширно място за спане, баня и тоалетна, кухня с печка и хладилник. 2-3 бунгала ще носят приличен доход - няма да ме направят богат, но са и индикатор за по-нататъшна инвестиция.
truck16
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 28 Авг 2020, 18:16


Назад към Строителство и регулация


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron