начало

От понеделник приемат документи в конкурса за преместване в районните прокуратури От понеделник приемат документи в конкурса за преместване в районните прокуратури

Изграден дървен навес на тераса в ЖК / ЕС/

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Изграден дървен навес на тераса в ЖК / ЕС/

Мнениеот vera_an » 21 Май 2020, 20:45

Здравейте ,
Живеем в нова кооперация в режим на ЕС със 28 апартамента.
Преди месец единия от собствениците изгради дървена конструкция навес за да покрие откритата тераса на 3 жилищен етаж. Следващия 4 жилищен етаж е с отстъп и тази тераса остава открита . В архитектурния план на кооперацията е посочена като тераса . Това е над входа на кооперацията и е на самото лице, много грозно, нарушава фасадата на кооперацията. Подадох сигнал в Община Асеновград и днес получих отговор, че трябва съгласие на ОС на ЕС, ако не да представим Протокол и тогава може да се издаде Заповед за изпълнени по чл.410 ал.1 т.1 от ГПК.
Строителя заявява, че отпада 5 годишната гаранция защото е нарушена цялоста на външната изолация на сградата/ Акт 16 е от юли 2019 година /. Собственост на архитектурния проект се явява строителя, който е построил сградата срещу обезщетение на собственика на УПИ.
Прилагам линк към архитектурния проект на сградата , апартамента е номер 17 етаж 3-ти жилищен, както и снимка , доколкото може да се види вида на навеса.
Моля за Вашите мнения това нарушение ли е по ЗУТ, или само трябва да се съобразим със ЗУЕС.
http://zlatanoveood.com/wp-content/uplo ... etaj-3.jpg
vera_an
Младши потребител
 
Мнения: 38
Регистриран на: 25 Фев 2011, 11:01

Назад към Строителство и регулация


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron