начало

Магистрати и служители са поискали и от ваксините „Спутник“ и „Джонсън и Джонсън“ Магистрати и служители са поискали и от ваксините „Спутник“ и „Джонсън и Джонсън“

Пречиствателна станция и отговорности на купувачите

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Пречиствателна станция и отговорности на купувачите

Мнениеот desislavamit » 18 Май 2020, 23:29

Здравейте,

След като закупих апартамент в жилищна сграда а АКТ 16 от 7 години преди това, разбрах (заедно в всички останали собсвеници), че имота има някаква изградена пречиствателна станция, но тя няма именно преичистващото устройство (въздуховодка). Организирахме фирма, която закупи и постави пречистващото устроийство. След станцията, водата се излиза през тръба в реката наблизо. тази тръба се вижда и е на около 60см над коритото.
Станцията би трябвало да е изградена от 3 шахти, а ние имаме капак само за една. Искаме да действа правилно но не знаем така ли е, а нямаме никакви документи как е била узаконена и схема на канализацията. Писах на общината да ме посъветват как да намерим схеми и документи, с които е била узаконена канализацията, а те ми отговориха, че са направили проверка и до 7 дневен срок трябва да им представим именно тези документи, за които аз писах че нямаме и поисках съдействие от тях.

Въпросът ми е - каква е отговорността на собствениците на апартаменти? При закупуване ние не получаваме, нито знаем да поискаме такива документи като схеми на изградена канализация, ел. инсталация и т.н на сградата.
Какво сме длъжни да направим в посочения горе случай?

Благодаря ви много!
desislavamit
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 18 Май 2020, 23:18

Re: Пречиствателна станция и отговорности на купувачите

Мнениеот wladi » 20 Юни 2020, 11:54

Жилищната сграда с апартаменти, да не би да се намира в район, който си няма канализация ?
Какво е становището на ВиК оператора за района.
Какво е разстоянието до най-близката улица с канализация.
Няма ли да е по лесно да инвестирате всите заедно в изграждането на канализация, ако трасето не е дълго.
Общината също може да направи тази инвестиция.

Казуса с локална пречиствателна станция ми изглежда съмнителен, щом не участва Басейнова дирекция и РИОСВ. Да не би сградата да е със септична изгребна яма?
Не бих си купил жилище в такава сграда.
Истината рядко е чиста и никога проста
Аватар
wladi
Потребител
 
Мнения: 308
Регистриран на: 16 Мар 2008, 15:02


Назад към Строителство и регулация


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron