начало

ВКС решава може ли да бъдат атакувани безсрочно договорите, сключени от незапретени психичноболни ВКС решава може ли да бъдат атакувани безсрочно договорите, сключени от незапретени психичноболни

Проблем свързан с временни обекти - гр. Созопол

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Проблем свързан с временни обекти - гр. Созопол

Мнениеот jordan_staff » 07 Фев 2020, 16:43

Здравейте колеги ,
Пиша във връзка с въпрос свързан с преместваемите и временните обекти , които се изграждат по черноморието.
Собственик съм на парцел , находящ се в град Созопол - на плаж "Хармани".Парцела е с изложение към плажа - респективно и лице към плажа , на 30 м. от морето. Имам разрешително за работа за временно изграден обект - тип летен бар от дървена конструкция.Обекта беше изграден и работеше няколко години. В един хубав момент след приключване на летен сезон и моето отсъствие , съседен обект - дискотека ,която имаше изграден летен бар го удължи по цялата дължина на моето лице и без мое съгласие и разрешение са го долепили точно на границата - там където свършва моята бетонна площадка и където е моето цяло лице - започва гърба на техния летен бар,висок над 2 метра. Освен ,че от лице над 15 метра, вече няма такова е възпрепядствано и влизането и излизането откъм плажа , тъй като бара им е по дължина на цялото дворно място.
Имат ли право да строят така ,макар и временен обект - залепен за нашият имот , като възпрепядстват както влизането и излизането - на практика невъзможно , ако не се мине през съседен имот ? Ако е незаконно по кой член , указ могат да бъдат санкционирани , както и какви законови действия мога да предприема , за да премахнат постройката от лицето и границата на имота ми ?


Поздрав!
jordan_staff
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 07 Фев 2020, 16:23

Re: Проблем свързан с временни обекти - гр. Созопол

Мнениеот probcho » 07 Фев 2020, 19:28

jordan_staff написа:Имат ли право да строят така ,макар и временен обект - залепен за нашият имот , като възпрепядстват както влизането и излизането - на практика невъзможно , ако не се мине през съседен имот ? Ако е незаконно по кой член , указ могат да бъдат санкционирани , както и какви законови действия мога да предприема , за да премахнат постройката от лицето и границата на имота ми ?

Обърнахте ли се към общината с проблема?
Все пак трябва да има одобрена схема за разполагане!

ПП
Лицето на имота представлява границата към улица, път или алея!
probcho
Потребител
 
Мнения: 908
Регистриран на: 27 Яну 2010, 22:55

Re: Проблем свързан с временни обекти - гр. Созопол

Мнениеот ivanov_p » 07 Фев 2020, 19:50

Тези неща се решават на място. Разпитайте за някой читав бургаски адвокат, защото местните са дупе и гащи с общината, направете и консултация с местен надзорник, който поне ще ви каже възможни ли са нещата, защото последните години Созопол стана като Несебър, където работят по собствени закони. За всеки случай прочетете и местната наредба за поставяне на преместваеми обекти, може да намерите нещо, но каквото и да намерите нещата са трудни, защото подобно разрешение не се издава по невнимание и на случайни хора. Към мен с подобна молба се обръща скоро един притежател на супер, пред който общината е разрешила няколко сергии. Както се казва - "сами сте си ги избрали".
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 3317
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53


Назад към Строителство и регулация


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron