начало

ВКС решава може ли да бъдат атакувани безсрочно договорите, сключени от незапретени психичноболни ВКС решава може ли да бъдат атакувани безсрочно договорите, сключени от незапретени психичноболни

Вертикална планировка

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Вертикална планировка

Мнениеот nevena_slavova » 26 Яну 2020, 12:45

Здравейте,
Обръщам се с молба към Вас да ми обясните какво е "Вертикална планировка" и Разрешението за извършване на такава, издадено от Община става ли автоматично "Разрешение за строеж"?
На съседите ми е дадено такова Разрешение за верикална планировка през 1998 г и двора им беше терасиран. Изградена беше подпорна стена на 6 м от общата ни граница. През 2006 г. е изградена постройка с размери 6/7 м. Западната й стена е бившата им подпорна стена, а източната стена е на границата на нашия имот. Общината не признава постройката за "сграда", а ми отговаря, че е част от терасиране. Тухлената стена на границата на имота не била "калканна стена". Но заради денивелацията на имотите ни нивото между нашия имот и края на източната стена става 4,5 м. Височината на въпросната сграда е с 60 см над нивото на улицата им. Настоявам сградата да бъде премахната или поне стената да бъде преместена на 3 м от общата граница, но срещам само откази.
Наистина ли "Вертикалната планировка" позволява изграждане на постройка? В Общината няма планове за тази сграда, съседите ми твърдят, че "са изгубили техните планове и разрешителни". Какво мога да направя?
Ще се радвам на всеки отговор!
nevena_slavova
Младши потребител
 
Мнения: 23
Регистриран на: 11 Окт 2014, 09:04

Re: Вертикална планировка

Мнениеот swenstyle » 29 Яну 2020, 10:53

Не се разбират обясненията ви. Затова не получавате отговори. Нарисувайте на ръка някакви скици в план и в разрез и ги постнете тук. Но проблема ви трябва да го проучи архитект, за да даде становище отностно законността и допустимостта на пристройката.
swenstyle
Младши потребител
 
Мнения: 75
Регистриран на: 20 Окт 2015, 14:46


Назад към Строителство и регулация


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron