начало

ВКС решава може ли да бъдат атакувани безсрочно договорите, сключени от незапретени психичноболни ВКС решава може ли да бъдат атакувани безсрочно договорите, сключени от незапретени психичноболни

Разрешение за поставяне на подвижно съоръжение за животни

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Разрешение за поставяне на подвижно съоръжение за животни

Мнениеот maxaffey » 16 Яну 2020, 01:37

Здравейте, имам доста странен казус за подвижни обоекти в земеделски имот, премествани всеки ден в имота или в съседни имоти.

Имаме проект за изграждане на поликултурна ферма за отглеждане на пасищни животни (т.е. гледаме на едни земеделски площи по една седмица приемрно първо телета, после кокошки, после прасета и т.н. и по този начин се получава много добра синбиоза и естествено отглеждане на тези животни - т.е. въртиме ги за да се запазват и наторяват естествено пасищата и т.н.)

!! Основното ми питане е какви документи ми трябват за поставянето на тези обекти в земеделските имоти:
- хранилките за животните
- поилките за животните
- едни подвижни "къщи" за кокошките които снасят яйца (изглеждат така: Изображение
- подвижни къщи за бройлери изглеждащи така: Изображение


Всичко ще се премества всеки ден, като ще се мести в различни земеделски имоти а не само един и примерно къщичките за кокошки и бройлери ще са около 30 броя!!!

Какви документи ми трябват според вас? Аз мислех да са с малки колела, но от това което чета в ЗУТ и НАРЕДБА № 19 ЗА СТРОИТЕЛСТВО В ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ ЗЕМИ ми трябва проект, че даже и ПУП на по-големите имоти и то за всички а лошото е че няма разписано нищо за преместваеми обекти в земеделски земи!

Обсъждаме и въпроса да ги направим всичките тези неща на колела и да ги регитрираме в КАТ и КТИ като ремаркета и тогава можем да си ги мърдаме и слагаме където искаме, но за регистрация трябва доста по-сложна документация и изпитания и пак не е гаранция че ще стане!!!

Основния проблем е че изграждането на тази ферма е по проект финансиран с евросредства и нещата трябва да са повече от изрядни, за да ни ги заверят и признаят разходите, иначе дори не бих се и замислил за документи за това което мислиме да правим.
maxaffey
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 01 Сеп 2009, 13:10

Re: Разрешение за поставяне на подвижно съоръжение за животн

Мнениеот swenstyle » 16 Яну 2020, 17:39

а защо искате да ги регистрирате в КАТ? вие ще се движите ли по пътишата за обществено ползване? регистрирате ли си в кат ръчната строителна количка, или куфара на колела?
къщата за носачки с гумите си я регистрирайте в КАТ, но на другите колибки гледайте като на колички бутани от хора.
swenstyle
Младши потребител
 
Мнения: 75
Регистриран на: 20 Окт 2015, 14:46

Re: Разрешение за поставяне на подвижно съоръжение за животн

Мнениеот maxaffey » 16 Яну 2020, 20:39

swenstyle написа:а защо искате да ги регистрирате в КАТ? вие ще се движите ли по пътишата за обществено ползване? регистрирате ли си в кат ръчната строителна количка, или куфара на колела?
къщата за носачки с гумите си я регистрирайте в КАТ, но на другите колибки гледайте като на колички бутани от хора.


Защото дори ако го поставя и голямото без гуми (защото го има и такъв вариант само на контейнер и се повдига, отдолу влиза ремарке и така се придвижва) в имота дори и да не е по проект, всеки може да пусне жалба че е незаконно строителство или е поставено без такова разрешение и ще ми напишат предписание да го махна а какво говорим ако са 10 или 20 на брой!

А освен това за да ги признаят по проекта ще ми искат някакъв документ, за да заверят документацията и да ги платят!!! Досега са ни искали или документи от КАТ (за МПС-та), от КТИ (за трактори, прикачен инвентар или ремаркета), за разрешително за строеж за сгради, навеси и др. или за една телена ограда ни свърши работа и становище от главния архитект че оградата не подлежи на разрешение за строеж.
maxaffey
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 01 Сеп 2009, 13:10

Re: Разрешение за поставяне на подвижно съоръжение за животн

Мнениеот oberst » 21 Фев 2020, 12:05

Такива неща, но по-големи, които се дърпат от трактор има на поне едно място в България и проблеми няма. Това не са строежи, дори от шеста категория, най-малкото защото не са прикрепени към терена. На тези неща им казват "каравани", независимо дали са на колела или на шейни. Колкото ЗУТ касае строителните фургони и палатките, толкова касае и тях. За регистрация в КАТ - абсурд. Това не са ППС и не стъпват на пътната мрежа, а ако стъпваха, трябва ТЕХНОТЕСТ и всичко ще се разпадне още там. За разполагането на каравани, палатки и т.н. трябва да се види дали има някакви наредби в общината, където е обектът. Лично аз в двора си имам строителен фургон за работници и дали го местя напред-назад или не е все тая. Примерно, ако си оставите ремарке за мотокултиватор насред нивата, някой да дойде да се разправя. Понеже темата не ми е чужда, това се води пасищно, т.е. свободно отглеждане на животни и си има наредби за това, които не касаят нито ДНСК, нито КАТ. Относно плащането им по проект - това е оборудване. Как се плаща, примерно строително скеле или бормашина - с фактура. Понеже едва ли тези неща идват с фактура и сертификат, купувате си материали и сами си ги изграждате, по същия начин по който се рпави елесктропастир - фактура за коблчета, фактура за проводник и това е.
oberst
Младши потребител
 
Мнения: 19
Регистриран на: 20 Фев 2018, 17:05


Назад към Строителство и регулация


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron