начало

МВР разтури палатковите лагери, протестиращите издигнаха барикади МВР разтури палатковите лагери, протестиращите издигнаха барикади

Изкоп на границата на имота

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Изкоп на границата на имота

Мнениеот nedkost1 » 19 Окт 2019, 10:01

Моля за съвет! Съседът ми (община) премахна с багер естествения склон между границата на моя имот и сега се налага укрепване (подпорна стена) за да не се пропаднат земни маси и постройка от моя имот в общинския.
Чие е задължението за изграждане на подпорната стена? Ако трябва аз да я правя, как бих могъл да строя в чужда собственост?
nedkost1
Младши потребител
 
Мнения: 25
Регистриран на: 18 Фев 2016, 13:10

Re: Изкоп на границата на имота

Мнениеот swenstyle » 23 Окт 2019, 11:14

като начало:
пуснахте ли жалба?
във всички случай ако искате да правите подпорна стена, ще трябва да си е във вашия имот.
колко е денивелацията?
какъв е откоса? В зависимост от това колко е денивелацията, имат ли одобрен проект, имат ли проект за укрепване. Ако е почти вертикално - не е допустимо. Зависи от почвата, но най грубо трябва да е 45 градуса, всичко по стръмно е незаконно.
swenstyle
Младши потребител
 
Мнения: 78
Регистриран на: 20 Окт 2015, 14:46


Назад към Строителство и регулация


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 11 госта


cron