Страница 1 от 1

Допълване на Скица в Кадастъра

МнениеПубликувано на: 05 Юни 2019, 15:26
от nansen
Здравейте,

Установих, че собствен ми недвижим имот, съществува в Кадастъра с Кадастрален номер, но към имота не са нанесени данни за квадратура, ид.ч. от дворното място, както и данни за собствениците, респ. не мога да си извадя схема и скица, в които да са указани липсващите данни.

Отнася се за триетажна къща с двор в София, аз съм собственик на 1 етаж.

Като актуално нанесен в Кадастъра съществува само третият етаж, който е идентичен с първи и втори.

Дали бихте ме посъветвали какви стъпки да предприема за нанасяне на липсващите данни.

От Кадастъра ме изпращат в Общината, от Общината ме изпращат в Кадастъра.

От друга страна става въпрос за имот, построен през 1923 год. и достигнал до мен след няколко делби между мои възходящи роднини, като последният акт е от 1982 год.,и представлява съдебна делба, като в него не е записана квадратурата на етажа, а само квадратура на дворно място, както и ид.ч. от него.

Към момента нямам никакво разрешение на проблема.

Re: Допълване на Скица в Кадастъра

МнениеПубликувано на: 05 Юни 2019, 18:16
от propensity
Трябва ви архитектурно заснемане за площ на самостоятелен обект в сграда, след което ще можете да го отразите в кадастъра. Има оторизирани фирми и специалисти, които идват намясто, извършват услугата и придвижват книжата към кадастъра. Цената е от около 30 до 150-200лв Пращам ви на ЛС контакти на хора, които са ми вършили отлична работа за София. Разбира се, има и много други, така, че не се чувствайте задължен да ползвате точно тях.