начало

Баневи съдят прокуратурата за 10 млн. лева Баневи съдят прокуратурата за 10 млн. лева

Автомивка до жилищна сграда

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Автомивка до жилищна сграда

Мнениеот sh1k3ra » 25 Яну 2019, 22:29

Здравейте, живеем в близост до място със статут на Кооперативен пазар. Тъй като разбрахме, че на това място ще се строи автомивка отправих запитване до Община Сливен да ми разяснят имат ли право да строят такава в непосредствена близост до жилищни сгради (от мястото до нашата сграда са около 10 метра). Отговорът беше, че въпросният кооперативен пазар може да се ползва с друга обслужваща дейност и на това място ще се строи "едноетажна сграда за услуги с автомивка с два поста, автосервиз без ремонт на двигатели и автотенекеджийски услуги, сервиз за гуми и пункт за годишни технически прегледи с необходимите складови санитарно-битови и обслужващи помещения. Освен, че е издадено при условията на представен Комплексен доклад за оценка съответствието на инвестиционния проект със съществените изисквания към строежите на лицензиран от МРРБ Консултант, разрешението за строеж е влязло в сила, т.к. било е обявено по надлежния ред на заинтересованите лица и контролния орган - РО НСК СЛивен към РДНСК-Югоизточен район, които не са възразили и не са го оспорили. Между заинтересованите лица не са съседите на обекта..."

Това, което ме интересува е, могат ли да се строят пунктове за годишни технически прегледи в града, още повече в непосредствена близост до жилищни сгради? Автосервизи и автомивки имат ли изискване да се строят до определено отстояние от жилищни сгради?

Предварително Ви благодаря!
sh1k3ra
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 25 Яну 2019, 22:16

Назад към Строителство и регулация


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта


cron