начало

От 14 юли Гърция ще изисква от влизащите от България отрицателен PCR тест От 14 юли Гърция ще изисква от влизащите от България отрицателен PCR тест

Унищожаване на строителни книжа и актове - ред и процедура

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Унищожаване на строителни книжа и актове - ред и процедура

Мнениеот elekto » 25 Яну 2019, 13:39

Колеги,

Здравейте! Имам следния казус:

Наредба 3 от 2003г. за съставяне на актове и протоколи по време на строителството урежда издаването на кои актове е задължително по отношение на определени категории строежи. Част от въпросните строителни документи, уредени в Наредбата и други нормативни актове се съхраняват в общината, в която се извършва и дадено строителство. Въпроси:

1. При унищожена при пожар сграда, т.е несъществуваща вече такава, следва ли въпросната документация също да бъде унищожена в архива на общината?
2. Ако отговорът на горния въпрос е положителен, то в кой нормативен акт е посочена процедурата и редът за унищожаване? Към момента не е открито нищо в тази връзка в Закона за националния архивен фонд, Устройствения правилник на държавна агенция "Архиви" и в Правилника за устройството и дейността на Регионален държавен архив.
3. Към кои документи спадат горепосочените документи - документи за дългосрочно запазване или документи с кратък срок на запазване?
4. Какъв е срокът за съхраняване на горепосочените документи в общината?

Ако някой разполага с информация в тази насока, помощта би била безценна! Благодаря предварително!
elekto
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 25 Яну 2019, 13:24

Re: Унищожаване на строителни книжа и актове - ред и процеду

Мнениеот swenstyle » 21 Фев 2019, 12:40

Бихте ли се аргументирали по коя земна логика искате да унищожите архив. Или това е специална рептилска база която искате за заличите от историята? Трябва да унищожите и всички снимки, да се свържете с гугъл да ви изтрият от спътниковите снимки, от стриит вю. Да се свържете с всички разузнавателни управления и от там също да ви изтрият от техните спътникови снимки.

наличието на архивни чертежи за несъществуваща вече сграда, обявена по надлежния ред, не ви отежнява с нищо.
swenstyle
Младши потребител
 
Мнения: 76
Регистриран на: 20 Окт 2015, 14:46


Назад към Строителство и регулация


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта


cron