начало

КС „отмени“ три текста от Закона за социалните услуги КС „отмени“ три текста от Закона за социалните услуги

Унищожаване на строителни книжа и актове - ред и процедура

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Унищожаване на строителни книжа и актове - ред и процедура

Мнениеот elekto » 25 Яну 2019, 13:39

Колеги,

Здравейте! Имам следния казус:

Наредба 3 от 2003г. за съставяне на актове и протоколи по време на строителството урежда издаването на кои актове е задължително по отношение на определени категории строежи. Част от въпросните строителни документи, уредени в Наредбата и други нормативни актове се съхраняват в общината, в която се извършва и дадено строителство. Въпроси:

1. При унищожена при пожар сграда, т.е несъществуваща вече такава, следва ли въпросната документация също да бъде унищожена в архива на общината?
2. Ако отговорът на горния въпрос е положителен, то в кой нормативен акт е посочена процедурата и редът за унищожаване? Към момента не е открито нищо в тази връзка в Закона за националния архивен фонд, Устройствения правилник на държавна агенция "Архиви" и в Правилника за устройството и дейността на Регионален държавен архив.
3. Към кои документи спадат горепосочените документи - документи за дългосрочно запазване или документи с кратък срок на запазване?
4. Какъв е срокът за съхраняване на горепосочените документи в общината?

Ако някой разполага с информация в тази насока, помощта би била безценна! Благодаря предварително!
elekto
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 25 Яну 2019, 13:24

Re: Унищожаване на строителни книжа и актове - ред и процеду

Мнениеот swenstyle » 21 Фев 2019, 12:40

Бихте ли се аргументирали по коя земна логика искате да унищожите архив. Или това е специална рептилска база която искате за заличите от историята? Трябва да унищожите и всички снимки, да се свържете с гугъл да ви изтрият от спътниковите снимки, от стриит вю. Да се свържете с всички разузнавателни управления и от там също да ви изтрият от техните спътникови снимки.

наличието на архивни чертежи за несъществуваща вече сграда, обявена по надлежния ред, не ви отежнява с нищо.
swenstyle
Младши потребител
 
Мнения: 76
Регистриран на: 20 Окт 2015, 14:46


Назад към Строителство и регулация


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


cron