начало

Съдия поиска извинение от член на Висшия съдебен съвет Съдия поиска извинение от член на Висшия съдебен съвет

Удостоверение за търпимост на гараж

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Удостоверение за търпимост на гараж

Мнениеот gena_dp » 25 Юли 2018, 21:36

Здравейте.
Става дума за слудния казус:

През 1974г . общинска земя е преотстъпена с право на строеж на двуетажна къща с гараж на партера. Къщата е построена, но на партера няма гараж, а жилищни помещения. Къщата е изрядна откъм документи, има нотариален акт. По-късно (около 1990г.) са построени два незаконни гаража - един на източната граница, а другият - на северната граница на парцела.

Собствениците (трима на брой) продават къщата, но твърдят, че удостоверение за търпимост на гаражите не могат да получат, тъй като земята е общинска. Според тях удостоверението може да се получи едва след като се купи земята.

В няколко правни сайта прочетох, че нотариален акт за собственост на земята не е задължителен, и че с удостоверение за отстъпено право на строеж в/у въпросната земя също може да се подаде заявление за търпимост.

Въпросът ми дали само с удостоверение за отстъпено право на строеж и съгласие от съседите може да се подаде заявление за търпимост на гаражите, или собствениците казват истината.

Благодаря предварително.
gena_dp
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 25 Юли 2018, 21:13

Назад към Строителство и регулация


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron