начало

Баневи съдят прокуратурата за 10 млн. лева Баневи съдят прокуратурата за 10 млн. лева

Зеленчукова градина с търпима постройка

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Зеленчукова градина с търпима постройка

Мнениеот bibi85 » 19 Юни 2018, 15:01

Здравейте! Преди няколко месеца закупихме зеленчукова градина с 37кв.м. търпима постройка, която е отразена както в нотариалният акт, така и в скицата, имаме и документ за търпимост. Мислехме да сменим статута, но от финансова гледна точка, а и заради бавната процедура на този етап се отказахме да го правим. Архитект ни подведе, че може да построим 2 етажа по 47кв.м. по наредба 19, като първия етаж етаж ще е за съхраняване на инвентар, а втория за обитаване. Пуснахме заявление за положително становище в Земеделия и гори, но те естествено ни отказаха, защото по наредба 19 за земи под 10 дка имаме право само на един етаж. Сега ни карат да премахнем търпимата постройка и тогава пак да пуснем искане за положително становище. Само, че кой може да ни гарантира, че после ще ни дадат положителна оценка и ще останем с една съборена къща. В общината ми казаха щом е търпима да не се занимаваме със събаряне, проекти, а само да й направим един ремонт. Притесняват ме съседите да не пуснат жалба при ремонтите, защото и за тях се иска разрешение. Какво да правим? Питали сме няколко човека- двама архитекти, едната която е била главен архитект, бивш шеф на ДНСК и всички ни насочват към смяна на статут.
bibi85
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 19 Юни 2018, 14:46

Re: Зеленчукова градина с търпима постройка

Мнениеот probcho » 21 Юни 2018, 20:58

bibi85 написа:Питали сме няколко човека- двама архитекти, едната която е била главен архитект, бивш шеф на ДНСК и всички ни насочват към смяна на статут.

:lol: :lol: :lol:
Търпимата постройка е търпима!
Но... все пак не уточнявате какъв точно е статута на търпимата сграда както и какви са точно намерения.
Кое поражда необходимостта от смяната на статута?
probcho
Потребител
 
Мнения: 911
Регистриран на: 27 Яну 2010, 22:55


Назад към Строителство и регулация


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron