Страница 1 от 1

Откъде да започна?

МнениеПубликувано на: 01 Юни 2018, 15:40
от ba6ticata
Здравейте.Имам следния казус:закупен имот(УПИ) от други собственици,които са платили
парче от земята на съседа ми(заради изменения в плана на селището),който обаче не си е преместил оградата.От седем години искам да преместя оградата за моя сметка,но съседа твърди,че не е точно мястото а с около половин метър по-навън от неговия имот,т.е. в негов плюс.Имам замерване от геодезист на текущата и линията на реалната граници,но не мога да се преборя с него. Имам уверение от адвокат,че ще спечеля делото ако го дам на съд,но трябва да имам някаква жалба подадена в общината.В общината казват,че няма такъв образец(или каквото и да е)и ми препоръчват да се обърна към районния съд,където вече имало нещо като съдия-изпълнител?Да ама ще трябва отново да плащам на геодезист,а не се знае дали ще има някакво развитие?
Молбата ми е откъде да започна? Касае се за повече от 20кв/м.
Молбата ми е откъде да започна?

Re: Откъде да започна?

МнениеПубликувано на: 01 Юни 2018, 21:14
от ivan_lawyer
Май трябва адмнистративна жалба един вид.

Какво точно - трябва да Ви издадат документ от общината, а ако откажат, то тогава пред съд.
Иначе общ иск за граници - има такъв - но то е между граждани. Искът е глупав, общо взето. Сега - какво ми се случи на мен, една сутрин клиентът ми осъмна с новоизградена монолитна ограда - няма спорно, няма безсспорно. Така действат някои, а ти се жалвай колкото искаш.

Re: Откъде да започна?

МнениеПубликувано на: 03 Юни 2018, 18:14
от tochotocho
Има КАДАСТЪР! Изваждаш си скица , схема на имота , УПИ-то. с координатите. Викаш фирма и ти набиват граничните колчета. Границата между двата имота е по тази кадастрална схема /скица / Сега от практиката! При мен съседа на база на тази схема/скица от кадастъра в мое отсъствие разрушава съществуващата ограда и си изгражда нова! Типично САМОУПРАВСТВО. Да ,но нито прокуратура, полиция, община не се намесват. Препоръчват - в съда !
Така че избери си позиция. Да си поставиш граничната мрежа/ самоуправство/ и няма кой да те санкционира ИЛИ да тръгнеш по съдебните пътеки. Може би ако можеш да се легитимираш като собственик на тези 24 кв.м.. заведи иск, претенция за наем и пр. Адвокат! - задължително!!!

Re: Откъде да започна?

МнениеПубликувано на: 04 Юни 2018, 12:09
от ba6ticata
Благодаря за отговорите.Колчетата бяха забити и оградата е изградена без да мога да премина през неговата част за да я продължа.Трябва да бутна неговата съществуваща(има бетонов пояс отдолу около 30см.),но няма власт която да го убеди,че това е последния кадастрален план, т.е. не вярва на геодезиста,като дори не иска да отиде до техническата служба за да му разяснят скицата.
Както и да е.Взел съм решение - ще минавам през съд.